Yandex Metrica

Türkiye bu diyeti konuşuyor! Deneyen anında kilo verdi: Peki Karatay diyeti nedir?

Türkiye bu diyeti konuşuyor! Deneyen anında kilo verdi: Peki Karatay diyeti nedir?

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından oluşturulan diyet olarak bilinen Karatay Diyeti merak ediliyor. Peki Karatay diyeti nedir, nasıl yapılır? Karatay diyet listesinde neler var? İşte Karatay diyeti hakkında detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 18:42

Canan Karatay'ın oluşturduğu Karatay diyeti, kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettiği sağlıklı beslenme programlarından biri. Karatay diyeti, son yıllarda birçok kişinin yaşam biçimi haline geldi. 2 kez beslenme gerekliği üzerine duran diyetin detayları merak ediliyor. Peki Karatay diyeti nedir, nasıl yapılır? Karatay diyeti listesinde neler var? İşte merak edilenler...

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

KARATAY DİYETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Dünya çapında araştırma yaparak sağlıklı beslenme yöntemlerini değerlendiren Prof. Dr. Canan Karatay'ın hazırladığı diyet, birçok kişi tarafından tercih edilen bir diyet programı olarak kabul ediliyor. 

Karatay diyeti, iki kez beslenme gerekliliği üzerinde duran bir diyet programıdır. Sık ve az yeme şeklinde ortaya çıkan beslenme programlarının aksine doyurucu ve az öğün beslenmeyi önerir. Karatay diyeti olarak bilinmesinin nedeni, sık sık az ve aralıklarla beslenme fikrini delillerle çürütmüş olmasıdır.

Karatay diyetinde sabahları protein bakımından zengin ve kuvvetli bir kahvaltı ile güne başlanır. Akşama kadar aralarda beslenme yapılmaz. Öğün sayısını ikiye indiren diyet, un, şeker ve tuz içeren besinlerden uzak kalmayı amaçlar. Böylelikle kan şekeri dengede kalmakta ve açlık hissini ortaya çıkaran nedenler ortadan kalkmaktadır.

Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu dansı herkes yapabilir Yarım saatte 250 kalori yaktırıyor! Zayıflatırken beyni de geliştiriyor! Bu... Haberi Görüntüle

KARATAY DİYETİ LİSTESİ

Karatay diyetinde iki öğünde yemek bulunmaktadır. Ara öğünlerde ayran, şekersiz çay, limonlu su gibi sıvılar tüketilebilmektedir. Zeytinyağı ve doğal tereyağı kullanılması gerekmektedir. Diyette ekmek ve unlu gıdaların dışında pirinç gibi yiyecekler de kullanılmamaktadır. Hazır gıdalar da diyette tüketilmemektedir.

Sabah kahvaltısında protein bakımından zengin beslenmek için yumurta bulunmalı ancak ekmek tüketilmemelidir. 

Kahvaltıda iki adet haşlanmış yumurta ya da tereyağında yapılmış omlet, siyah ya da yeşil zeytin, ceviz içi, peynir ve kuru kayısı tüketilebilmektedir. Öğle öğünü gerekli ise yine ekmek tüketilmeden, protein bakımından zengin et ve et ürünlerinin tüketilmesi önerilmektedir.

Akşam yemeğinde ise mevsim sebzelerinden oluşan salata, yanında ızgara ya da buğulama şeklinde yapılmış balık önerilmektedir. Akşam yemeğinden sonra herhangi bir şey tüketilmemelidir. Bol su veya limonlu su içilmesi önerilmektedir.

Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu yapın Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu... Haberi Görüntüle

DİYET SPORLA DESTEKLENMELİDİR

Özellikle akşam yemeklerinden sonra yarım saat veya 40 dakika yürüyüş yapılması sağlıklı olmayı ve kilo vermeyi desteklediği için tavsiye edilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading