Yandex Metrica

Trambolin eğlencesi hastanede bitebilir! Zıplama sırasında bazen kırıklar oluşabiliyor

Trambolin eğlencesi hastanede bitebilir! Zıplama sırasında bazen kırıklar oluşabiliyor

Eğlenceli bir aktivite gibi görülse de trambolin bazı tehlikeleri beraberinde getirebiliyor. Bu aletlerde zıplama sonucu ortopedik travma geçiren çocukların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı.

Sağlık

03.04.2024, 13:30

Trambolinler artan sayıda ortopedik yaralanmaya neden oluyor. İsrail'de bununla ilgili bazı veriler dikkat çekiyor. Zira bu eğlenceli alet üzerinde zıplamanın bir sonucu olarak ortopedik travma geçiren İsrailli çocukların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. 

İsrail Tabipler Birliği Dergisi'nde yer alan bilgilere göre, 2015 ile 2018 yılları arasında yalnızca 1 hastanede ortopedik travma nedeniyle başvuran 23.000'den fazla kişiden 246'sı trambolin yaralanması yaşadığını bildirdi.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

TRAMBOLİN KAZALARI KIRIKLARA YOL AÇIYOR

Trambolin kazalarının çoğu ise kırıklara neden oluyor. Dörtte birinden fazlası ameliyat gerektiren bu vakalarda 130 çocuk alt uzuv, 87'de üst uzuv, 20'si omurga ve geri kalanı vücudun diğer bölgelerinden yaralandı.

Trambolinler ilk olarak 1936'da bir sirk akrobatı tarafından tanıtıldı, ancak 1950'lerde eğlence amaçlı kullanım için popüler hale geldi. Hemen hemen her alışveriş merkezinde büyük kapalı trambolin parkları bulunuyor. Bunlar, sundukları geniş atlama alanları ve aynı anda katılan, genellikle farklı yaş ve büyüklükteki birçok kişi nedeniyle onları özellikle tehlikeli kılıyor. 

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

ABD'DE 22 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan ABD'de dokuz yıllık bir süre içinde trambolin oyunu nedeniyle 22 kişi öldü

Uzmanlar, altı yaşından küçük çocukların bunları kullanmasına izin verilmemesini tavsiye ediyor. Birkaç büyük çocuk bir trambolin kullanıyorsa, benzer yaş ve büyüklükte olmalı ve cihazları güvenlik ağları çevrelemeli. Çocuklar zıplarken takla veya diğer akrobasi hareketlerinden vazgeçirilmeli.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading