Yandex Metrica

Psikojenik baş dönmesi nedir? Depresyon ve uykusuzluk baş dönmesine yol açıyor!

Psikojenik baş dönmesi nedir? Depresyon ve uykusuzluk baş dönmesine yol açıyor!

Tıbbi birçok hastalıkta görülebilen baş dönmesine psikolojik sorunlar da yol açabiliyor. Moral bozukluğu, depresyon veya uykusuzluğun sebep olduğu psikojenik baş dönmeleri hayat kalitesini düşürüyor. "Nasıl ise psikolojik" deyip sorunu önemsememek ise doğru bir tutum değil.

Sağlık

23.01.2024, 19:27

Baş dönmesi psikolojik olabilir mi? Psikojenik baş dönmesini neler tetikliyor? Psikojenik baş dönmesi nasıl tedavi edilir? İşte cevaplar...

Yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olan baş dönmesi tıbbi hastalıkların yanında psikolojik sebeplerle de ortaya çıkabiliyor. Devam eden baş dönmelerinin altında çoğu zaman panik atak gibi rahatsızlıklar yatıyor. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

DEPRESYON BAŞ DÖNMESİNE YOL AÇIYOR

Moral bozukluğu, uykusuzluk, iştahsızlık, yorgunluk gibi belirtiler psikojenik baş dönmesini beraberinde getiriyor.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

MÜKEMMELİYETÇİLİK BAŞ DÖNMESİNİ TETİKLİYOR

Titiz, kaygı düzeyleri yüksek, sorunlarla başa çıkmada genelde yetersizlik hisseden veya sorunlardan kaçan kişilerde bu tarz baş dönmelerine sıklıkla rastlanıyor.

Eğer kişideki baş dönmesi sık sık nefes almayla tekrarlanıyorsa, baş dönmesi öncesi başka psikiyatrik belirtileri varsa, genelde gergin, evhamlı  kişi ise, tıbbi araştırmalarda herhangi organik bir neden saptanamamış ise psikojenik baş dönmesi olabileceği akla gelmeli.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

UZAY-HAREKET FOBİSİNE DİKKAT!

Bazı kişilerde ise uzay-hareket fobisi gibi, hareketle oluşan baş dönmesi korkusu gibi rahatsızlıklar da olabilir. Ancak panik atak sırasında sık gözlenen bulgulardan birinin baş dönmesi, bulantı hissi, duvarların üzerine geliyor gibi olması, bayılacakmış, yere yığılacakmış hissinin olabileceğini unutmamak gerekir. 

Tedavi için ise öncelikle ileri tetkik ve muayene gerekiyor. Ölüm riski bulunmayan bu tarz baş dönmeleri göz ardı edildiğinde kişinin yaşam konforu bozuluyor. Bu nedenle baş dönmesi için "psikolojik" deyip geçmemek ve ihmal etmemek gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading