Yandex Metrica

Kıvırcık saçlılar bu haberi mutlaka okusun! Öyle bir şeyden koruyor ki...

Kıvırcık saçlılar bu haberi mutlaka okusun! Öyle bir şeyden koruyor ki...

Hava sıcaklıkları insan beynini doğrudan etkiliyor. Uzun süre güneşe maruz kalmak sıcak çarpmalarına yol açıyor. Yapılan araştırmalara göre saç yapısı sıcaktan korunma noktasında büyük bir öneme sahip. Özellikle kıvırcık saçlılar güneşten gelen radyasyondan daha az etkileniyor.

Sağlık

23.01.2024, 21:00

Düz saç günümüzde kadınlar arasında çok moda olsa da geçmişte durum tam tersiydi. Hatta kıvırcık saçlar insanların sıcak havalarda serin kalmasının tek yoluydu. Özellikle Afrika'da yaşayan ilk insanlar için. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

AFRİKALILAR DAHA DAZLA GÜNEŞ IŞIĞI ALIYOR

Saç yapısının güneş ışıklarına karşı nasıl bir etkisinin olduğu bir araştırma konusu bile olmuş durumda. Güneşin yılın büyük bir bölümünde tepede olduğu Afrika'da kafa derisi ve başın tepesinin, ısı olarak çok daha yoğun güneş radyasyonu aldığını belirten Antropoloji Profesörü Nina Jablonski, "bu durumun saçımızın gelişimini nasıl etkilediğini anlamak istedik." ifadesini kullanıyor. 

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

İNSAN SAÇINDAN YAPILMIŞ PERUKLARLA ÇALIŞILDI

Araştırmacılar, vücut ısısını simüle etmek için elektrik gücünü kullanan ve bilim adamlarının insan derisi ile çevre arasındaki ısı transferini incelemesine olanak tanıyan insan şeklindeki termal bir manken ve çeşitli saç dokularının güneşten ısı kazanımını nasıl etkilediğini incelemek için insan saçı perukları kullandı. 

Bilim adamları mankeni, cildin ortalama yüzey sıcaklığına benzer şekilde 35 santigrat derece sabit bir yüzey sıcaklığını koruyacak şekilde programladı ve onu iklim kontrollü bir rüzgar tüneline yerleştirdi.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

GÜNEŞE MARUZ BIRAKILAN SAÇ TİPLERİ İNCELENDİ

Ekip, sabit bir sıcaklığı korumak için mankenin ihtiyaç duyduğu elektrik miktarını izleyerek vücut ısısı kaybının temel ölçümlerini aldı. Daha sonra, dört kafa derisi saç tipi altında güneş radyasyonunu taklit etmek için mankenin kafasına lambalar tuttular. 

Araştırmacılar, tüm saçların kafa derisine gelen güneş radyasyonunu azalttığını, ancak çok kıvırcık saçların, serin kalmak için terleme ihtiyacını en aza indirirken, güneş radyasyonundan önemli ölçüde koruma sağladığını buldu. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KIVIRCIK SAÇLILAR GÜNEŞTEN AZ ETKİLENİYOR

Yani kıvırcık saç güneş radyasyonunu azaltmada daha etkili. 

Isıya duyarlı olan beyin, özellikle büyüdükçe ısı üretir. Çok fazla ısı, sıcak çarpması gibi tehlikeli durumlara yol açabilir. İnsanlar vücut kıllarının çoğunu kaybettiklerinden, serin kalmak için verimli ter bezleri geliştirdi, ancak terlemenin su ve elektrolit kaybı gibi bir bedeli var. 

Kafa derisi kılları da muhtemelen güneş radyasyonundan elde edilen ısı miktarını azaltmanın bir yolu olarak gelişti. Böylece insanlar serin kalabildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading