Yandex Metrica

Katı gıdaya geçiş sancılı olabilir! İşte bu süreci rahat atlatmak için annelere birtakım ipuçları

Katı gıdaya geçiş sancılı olabilir! İşte bu süreci rahat atlatmak için annelere birtakım ipuçları

Bebekler doğumdan sonra sadece anne sütü ve bazı mamalarla beslenmeye alıştıkları için katı gıdaya geçiş süreci bazen sancılı olabiliyor. Bu süreçte anne ve babanın yapması gereken şey ise yiyecekleri vermekten vazgeçmemek. Yiyecekleri farklı formlara sokarak yedirmeye çalışmak da işe yarayabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:06

Bebeğinizi katı yiyeceklerle tanıştırmak eğlenceli ve fotoğraflanmaya değer olabilir, ancak bu dönüm noktası bazı zorluklarla da gelebilir.

Bebeklerin yeni katı yiyecekleri ilk kez denediklerinde karşı çıkmaları normaldir. Şimdiye kadar yalnızca anne sütü veya formül mama kullanan bebeğiniz ilk başta yemeği reddederse cesaretiniz kırılmasın. Yapılması gereken, bebeğinize çok çeşitli yiyecekler sunmak ve denemeye devam etmektir. İlk başta yemeği beğenmeseler bile, onlara sunmaya devam edin.  

Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve limonla birleşince turp gibi yapıyor Ege'de el üstünde tutuluyor! Guatr hastalarına şifa veriyor! Sarımsak ve... Haberi Görüntüle

YİYECEK SEÇENEKLERİNİZ ZENGİN OLSUN

Bebeğiniz yaklaşık 6 aylıksa ve gelişimsel olarak katı yiyeceklere hazırsa, ancak yemekle ilgilenmiyorsa, meraklarını geliştirmek için biraz daha zamana ihtiyaçları vardır. Bebeğinize bir tür püre vermeye çalışırsanız ve reddederse, birkaç gün bekleyin ve farklı bir püre deneyin. Çocuğunuza yumuşak omlet veya çok olgun muz gibi güvenli yiyecekler verin ve yiyeceğin ağızlarında nasıl bir his uyandırdığını denemelerine izin verin.

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

ÖĞÜRMELERİ TAMAMEN NORMAL

İster püre haline getirilmiş yiyeceklerle başlayın, ister bebeğinizin rehberliğinde sütten kesmeyi deneyin, bebeğiniz kendi kendine beslenmeyi öğrenirken öğürmenin tamamen normal olduğunu unutmayın . Öğürme refleksi, yiyeceği ağzının önüne getirmeye yardımcı olur, böylece bebeğiniz çiğnemeyi öğrenir.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

YİYECEKLERİ KAVRAMASI İÇİN ZAMAN VERİN

Bebeğiniz 9 aylık veya daha büyükse ve parmak gıdalardan ve daha kalın pürelerden hoşlanmıyorsa bunun birkaç nedeni olabilir. Bebeğiniz şimdiye kadar öncelikle sizin tarafınızdan kaşıkla beslendiyse, kendilerini parmak gıdalarla beslemeyi öğrenmek için biraz zamana ihtiyaçları olabilir.

Püre haline getirilmiş yiyeceklere buğday tohumu veya kraker kırıntıları gibi tekdüze dokuya sahip malzemeler ekleyerek bebeğinize topaklanmış yiyecekleri tolere etmeyi öğretin. Küçük bir miktarla başlayın ve bebeğiniz dokuya alıştıkça daha fazlasını ekleyin. 

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

BİR YİYECEĞİ FARKLI ŞEKİLLERDE SUNUN

Bebeğiniz etin dokusunu beğenmiyorsa, farklı bir hazırlık deneyin: Örneğin, bebeğiniz kuşbaşı tavuk göğsü yemiyorsa, onun yerine kıyma tavuk veya ince dilimlenmiş şarküteri eti vermeyi deneyin.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading