Yandex Metrica

Kahve, meyve suyu ve çay suyun yerini tutabilir mi? Su içmeyi sevmeyenler ne yapmalı?

Kahve, meyve suyu ve çay suyun yerini tutabilir mi? Su içmeyi sevmeyenler ne yapmalı?

Su içmek sağlıklı yaşamın en önemli gerekliliklerinden biri. Uzmanların çoğu günde en az 2 litre su içilmesini tavsiye ediyor. Ancak bazı insanlar bu içeceği tatsız olduğu için onun yerine kahve, çay ve meyve suyu tüketiyor. Acaba bu içecekler suyun yerini tutabilir mi?

Sağlık

23.01.2024, 20:58

İçme suyunun vücudun tüm sistemlerine katkı sağladığı ve en sağlıklı içecek olduğu bilinen bir gerçek. Sonuçta, insan vücudunun %50-70'i sudan oluşuyor. Peki ya suyun tadını sevmeyenler için bu durum geçerli mi? 

Oyuncular Jennifer Aniston ve Gwyneth Paltrow'un günde yaklaşık üç litre su içtiklerini açıklamalarıyla su içmek ünlüler arasında bir onur rozeti haline geldi. Ancak su tüketmeyi herkes bu kadar kolay bulmuyor. Bazı insanlar lezzet eksikliğine ek olarak, çok miktarda su tüketmenin sık sık tuvalete çıkmayı gerektirdiğini belirtiyor. Su yerine portakal suyu ve çay içmeyi tercih edenlerin sayısı da hayli fazla. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GÜNDE 2 LİTRE SU İÇİLMESİ GEREKİYOR

Peki uzmanlar bu konuda ne düşünüyor? Her gün ne kadar su içmeliyiz ve diğer içeceklerden de aynı seviyede su alabilir miyiz? Dr. Chris Richeson günde 6-8 bardak arası yani yaklaşık iki litre su içilmesini tavsiye ediyor. 

Richeson'a göre yeterince su içmemek, idrar yolu enfeksiyonları ve baş ağrısı riskinin yanı sıra yorgunluk, kafa karışıklığı, daha koyu idrar, kuru, çatlamış cilt ve düzensiz bağırsak hareketleri riskini artırabiliyor. Aynı zamanda düşük kan basıncına veya hipertansiyona yol açabiliyor. 

2016 yılında Stirling Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ise, öğrencilerin farklı sıvıları içtikten sonra dört saat boyunca sususluk seviyelerini izledi. Bir litre hazır kahvenin suyla tam olarak aynı miktarda nem içerdiğini, ancak en yüksek hidrasyon seviyesinin içilen sütten geldiğini keşfettiler.

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

ÇAY VE KAHVE SIVI KAYBETMENİZE SEBEP OLUR

Ancak Dr. Richeson, düzenli olarak suya alternatif şeyler  içmenin iyi bir fikir olmadığını dile getiriyor. Richeson "Çay ve kahve diüretiktir, yani daha sık tuvalete gitmemize ve sıvı kaybetmemize neden olurlar. Gazlı içecekler ve meyve suları bizi nemlendirir, ancak yüksek miktarda şeker içerirler ve bu da uzun süreli sağlık sorunlarına yol açabilir." açıklamasını yapıyor. 

Ayrıca çay ve kahvedeki kafein, artan kalp hızı ve kaygı, huzursuzluk, uykusuzluk, sindirim sorunları veya mide bulantısı ve ishal, uyku bozuklukları, yüksek tansiyon ve hatta kafein bağımlılığı gibi diğer yan etkilere yol açabiliyor. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

SU İÇMEYİ SIKICI BULANLAR NE YAPABİLİR? 

Uzmanlar su içmenin tatsız ve sıkıcı olduğunu düşünenlere suya meyve ekleyip buzdolabına koymalarını tavsiye ediyor. Üzüm, limon, salatalık, şeftali, ananas, portakal, armut ve hatta nane eklemeyi deneyebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading