Yandex Metrica

İskoçyalı bilim adamları "fazla su içmeyin" diyor! En fazla kaç litre öneriyorlar?

İskoçyalı bilim adamları "fazla su içmeyin" diyor! En fazla kaç litre öneriyorlar?

Yaklaşık yüzde 70’i sudan oluşan vücudumuzu ayakta tutabilmek için bu içecek büyük önem taşıyor. Peki ağrıları hafifleten, uyku sorununa yardımcı olan, organların çalışmasını sağlayan su gün içinde ne kadar içilmeli? Çoğu araştırmaya göre günde en az 2 litre tüketilmesi gereken su miktarı, İskoçya'daki bilim adamlarına göre 1.8 litreyi geçmemeli.

Sağlık

23.01.2024, 20:56

Cilt hastalıklarını geçiriyor, stresi otrtadan kaldırıyor, uykusuzluğu gideriyor, ağrıları hafifletiyor. Bunlar başlıca içeceğimiz olan suyun faydalarından sadece birkaçı.

Organların görevlerini yerine getirmek için ihtiyaçları olan su; beslenme, fiziksel aktiviteler, yaş, çevre gibi koşullara göre değişiklik gösteriyor. Gereğinden az su içmek veya aşırı su kaybı da dehidrasyona, yani susuz kalmaya yol açıyor.

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

YİYECEK VE İÇECEKLERDE DE SU VAR

Vücudun ihtiyacı olan su; kendisinin yanı sıra tüketilen yiyecek ve içecek sayesinde de alınabiliyor. Toplam su ihtiyacının %20-30’unu yiyecekler, %70-80’ini ise içecekler karşılıyor. Susama hissi ise vücuttan %1 - 2 oranında su kaybı olduğunda başlıyor. Peki gün içinde ne kadar su içilmeli? 

Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte. Fakat su miktarı fazla olan yiyeceklerin de vücut için sıvı kaynağı olabileceğini unutmamak lazım. 

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz Yumurtayı bu şekilde pişirince tüm faydası gidiyor! Meğer yıllardır yanlış... Haberi Görüntüle

"2 LİTRE SU FAZLA"

İskoçya’daki Aberdeen Üniversitesi’nden araştırmacılar ise günde iki litre ve üzerinde su içmenin, ihtiyaç duyulandan fazla olduğunu söylüyor.

Araştırmacılara göre, günde 2 litre su içmeyi öneren önceki araştırmalarda veriler doğru toplanmadı. Buna göre önceki çalışmalara katılanların günlük tükettiği gıda miktarı daha düşük gösterildi, bu sebeple günlük içilmesi gereken su miktarı bu araştırmalarda daha yüksek çıktı.

Bilim insanları, yeni araştırma için 23 farklı ülkeden, sekiz günlük ile 96 yaş arasındaki 5 bin 604 kişiyle çalıştı. Araştırmacılar bu çalışmada, insanların tükettiği gıda miktarını daha iyi tahmin ettiklerini belirtti ve tüketilmesi tavsiye edilen su miktarının daha az olması gerektiğini ortaya koydular.

İskoçya'daki araştırmaya imza atan bilim insanları, günde ortalama 1,5-1,8 litre su içmeyi tavsiye ediyor ve bunun yeterli olacağını belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading