Yandex Metrica

Sitede Ara

Hayvanlar neden tuz yalar? Tuz, hayvanın vücudundaki asidi dengeliyor ve sindirime yardım ediyor!

Hayvanlar neden tuz yalar? Tuz, hayvanın vücudundaki asidi dengeliyor ve sindirime yardım ediyor!

Tuz tüm canlılar için hayati önem taşır. Vücuttaki sıvı seviyelerini korumak, dengelemek ve sağlık sorunlarını önlemek için mutlaka tüketilmesi gereken tuz, hayvanlar için de gereklidir. Peki tuz hayvanların sağlığını nasıl etkiliyor?

Sağlık

19.03.2024, 02:29

Hayvanlar neden tuz tüketmeli? Tuz tüketimi hayvanlar için neden gerekli? İşte cevaplar...

Ter, gözyaşı ve kanda bulunan tuz hayati bir bileşen. Tüm memelilerin hayatta kalmak için beslenmelerinde tuza ihtiyacı var. Hayvanlar için de tuz tüketimi, düzgün işleyen bir vücudun olmazsa olmazı. 

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

HAYVANLAR HASTALIKLARA KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANIR

Hayvanların hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve direnç kazanmasına yardımcı olan tuz, içeriğindeki kalsiyum, magnezyum, selenyum ve fosfor gibi maddeler sayesinde hayvanların sağlıklı gelişimi için önemlidir.

Ünlü profesörden tüm kadınlara: Güneş kremi kullanmayı bırakın! Ünlü profesörden tüm kadınlara: Güneş kremi kullanmayı bırakın! Haberi Görüntüle

KEMİK VE DİŞ GELİŞİMİNİ DESTEKLER

Tuzun içindeki sodyum, kandaki pH seviyelerini, klor ise vücuttaki asit seviyelerini dengeler ve sindirime yardımcı olur. Kalsiyum ise, emziren ineklerde ve buzağılarda güçlü kemik ve diş gelişimi için oldukça önemli. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

TUZ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hayvanların yeterli miktarda tuz almaması bazı belirtilerden rahatlıkla anlaşılır. İştahsızlık, toprak, kaya, gübre ve odun tüketimi ve kilo kaybı, tuzun yeterli oranda alınmadığını gösterir.

İhtiyaç duydukları gerekli besinleri tuzlardan alan geyik, koyun, keçi, sığır ve fil gibi hayvanlar, kalsiyum, fosfor, demir, çinko ve sodyum gibi ihtiyaç duydukları mineralleri almak için doğadaki tuz kaynaklarına yönelir. 

Hayvanların tuz ihtiyacını gidermek için yaşam alanlarına yalama blokları konulabilir. Yalama blokları genellikle kirden kaçınmak için zeminin üstüne asılır ve hayvanların gelip yalayabileceği bir yere yerleştirilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading