Yandex Metrica

Havadaki toksik maddeler çocukları tehdit ediyor! Farklı türdeki maddelerin birleşimi çocuklarda bakın neye yol açıyor

Hava kirliliğinin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri zaten biliniyor. Ancak yapılan bir araştırmada havadaki bazı toksik kirleticilerin birleşiminin özellikle çocuklarda astıma yol açtığını ortaya koydu. 

Sağlık

01.04.2024, 23:11

Büyükşehirlerdeki hava kirliliği çoğu insanda solunum problemlerine neden olabiliyor. Ancak bu durumdan en çok etkilenenler kuşkusuz ki çocuklar oluyor. Üstelik nefes alıp vermeyi zorlaştıran söz konusu sağlık sorununun tek sebebi hava kirliliği de değil. 

Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız olan tek şey... Japon bilim insanları tavsiye ediyor: Öfke anında bunu yapın! İhtiyacınız... Haberi Görüntüle

FARKLI HAVA KİRLETİCİLERİ ÇOCUKLARDA ASTIMA YOL AÇIYOR

Yapılan bir araştırma bulgularına göre, hava kirliliği, özellikle de toksik hava kirleticilerinin bir kombinasyonuna maruz kalma, çocuklarda astım semptomlarından sorumlu gibi görünüyor. 

Araştırmacılar tarafından incelenen 269 ilkokul çocuğunda havayı kirleten maddelerin 25 farklı kombinasyonu astım semptomlarının başlangıcıyla ilişkilendirildi.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

SOSYOEKONOMİK EŞİTSİZLİK BUNA YOL AÇIYOR

Washington Eyalet Üniversitesi'nin bu çalışması, düşük gelirli bir mahalleden bir grup çocuğun daha toksik kombinasyonlara maruz kalması nedeniyle önemli sosyoekonomik eşitsizliği ortaya çıkardı.

Araştırmacı Solmaz Amiri'ye göre çalışma yalnızca tek kirleticileri değil, astım semptomlarıyla ilişkili olabilecek hava toksik maddelerinin çeşitliliğini ve kombinasyonlarını da inceledi.

Sınırlı sayıda kirleticiye odaklanan diğer çalışmaların aksine, Dr. Amiri ve araştırma ekibi, 109 hava kirleticisine ve bunların kombinasyonlarına maruz kalmanın astım alevlenmeleri üzerindeki potansiyel etkilerini analiz etmek için makine öğreniminin yeteneklerini uyguladı.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

OKULLARDAN ALINAN VERİLER KULLANILDI

Astım tanısı konan ve öksürük, hırıltı, nefes almada zorluk ve inhalere ihtiyaç duyma gibi semptomları olan öğrencilerin raporları için ilkokullardan alınan veriler kullanıldı. 2019 ve 2020'de ortaya çıkan astım semptomlarına odaklandılar. Ekip üç spesifik kirleticinin, her üç maruz kalma döneminde de astım semptomlarıyla önemli ölçüde ilişkili olduğunu buldu. 

Havada tespit edilen bu zehirli maddelerin bazıları  kaldırılmış olabilir, ancak bunlar hâlâ depolarda veya insanların bahçelerindeki ürünlerde bulunabilir. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading