Yandex Metrica

Sitede Ara

Hangi vitamin bunamayı önler? D vitamini ne işe yarar? D vitamininin faydaları nelerdir?

Hangi vitamin bunamayı önler? D vitamini ne işe yarar? D vitamininin faydaları nelerdir?

Özellikle kemik sağlığı için mutlaka alınması gereken D vitamini, bilişsel bozukluklara karşı da kullanılabilir. Yaşlılar üzerinde yapılan bir çalışma, bu takviyeyi alanlarda demans riskinin düştüğünü gösteriyor. D vitamini alanlara daha az bunama teşhisi konuluyor.

Sağlık

21.03.2024, 05:50

İngiltereli bilim adamlarına göre, D vitamini takviyesi demans riskini azaltabilir. 

D vitamininin beyin üzerindeki etkilerini incelemek üzere önemli bir araştırma yapıldı. Ortalama yaşı 71 olan 12.388 katılımcının incelendiği çalışmada, kişilerin hiçbirinde bunama yoktu. Araştırma ekibi, D vitaminine kullanan ve kullanmayanları tespit etti. Ardından, demansa yakalanma risk oranlarını değerlendirdiler ve yaş, cinsiyet, ırk, eğitim, bilişsel tanı, depresyon ve Alzheimer hastalığının gelişimiyle bağlantılı bir gen olan apolipoprotein E ε4 için düzeltme yaptılar.

Vücuttaki saklı tehlike: Diyetisyen Güneş Güler'den ödeme karşı güçlü adımlar... Vücuttaki saklı tehlike: Diyetisyen Güneş Güler'den ödeme karşı güçlü adımlar... Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ DEMANS RİSKİNİ NASIL DÜŞÜRÜR?

10 yıl boyunca 2.696 katılımcı bunama geliştirdi. Bunların arasında 679'u D vitamini almıştı, 2.017'si ise D vitamini takviyesi kullanmamıştı. Bilim adamları ayrıca, D vitaminine maruz kalmanın, APOE genini taşıyan ve taşımayan kişilerde önemli ölçüde daha düşük demans oranı ile ilişkili olduğunu da buldu.

Çalışma, demans riskinin azalmasına katkıda bulunabilecek diğer takviyeleri değerlendirmedi. Vücuttaki D vitaminini doğal olarak artırabilen güneşe maruz kalma ise dikkate alınmadı.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ NE İŞE YARAR?

D vitamini kan şekerinin düzenlenmesinde yardımcıdır. Kan basıncının düşmesinde etkili olan butakviye aynı zamanda kanser önleyici bir etkiye sahip. D vitamini kalp sağlığını korumanın yanı sıra kişinin ruh halini de iyileştirir. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ

D vitamini olmadan kemikler, yumuşak, ince ve kırılgan hale gelebilir. Yetersiz D vitamini ayrıca kemik erimesi ve bazı kanser türleriyle bağlantılı. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

HANGİ GIDALARDA D VİTAMİNİ VAR?

D vitamini balık, özellikle ton balığı, süt, yumurta, tahıllı gıdalar ve mantarda bulunuyor. Yine peynir, tereyağı, yoğurt, kefir D vitamini içeren gıdalardan. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading