Yandex Metrica

Eşini kaybeden erkekler fazla yaşamıyor! Genellikle 1 yıl sonra hayatlarını kaybediyorlar

Eşini kaybeden erkekler fazla yaşamıyor! Genellikle 1 yıl sonra hayatlarını kaybediyorlar

Bir ömür süren hayat arkadaşlığı, eşlerden birinin vefatıyla son bulabiliyor. Danimarka'da yapılan araştırmaya göre bu acı kayıp en çok erkekleri vuruyor. Zira 65 yaş üstü erkeklerin %70'i vefat eden eşlerinden 1 yıl sonra hayatını kaybediyor.

Sağlık

25.04.2024, 20:48

Danimarka'da yapılan bir araştırma, eşini kaybeden erkeklerin fazla yaşamadığını gösteriyor. 

Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp diye kesiyor! Altıncı aydan itibaren kullanılıyor Hem annelere hem bebeklere faydalı bir çay! Gaz sancısını şıp... Haberi Görüntüle

EŞİNİ KAYBEDEN ERKEKLER 1 YIL SONRA ÖLÜYOR

Yaşları 65 ila 69 olan dul erkeklerin eşinden bir yıl sonra ölme oranının yüzde 70 olduğu belirlendi. Dul kadınlar arasında ise bu risk sadece yüzde 27.

65 yaş ve üzeri yaklaşık 925 bin Danimarkalı üzerinde yapılan araştırmayı yürüten ekip sözkonusu oran farkına yol açan nedenlere ilişkin kesin bilgiye sahip değiller.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

VEFAT SONRASI ÇÖKÜŞ YAŞIYORLAR

Ancak erkeklerin fiziksel ve duygusal sağlığının eşlerinin onlara bakmasıyla ilgili olabileceği ve eşleri hayatlarından çıkan erkeklerin bir tür çöküş yaşayabileceği tahmin ediliyor. 

Araştırmada ayrıca, hayatta kalan eşlerin kayıp sonrası üç yıl içinde sağlık hizmetlerine harcadıkları para miktarı da belirlendi. Her iki cinsiyette eş kaybından sonra sağlık harcamalarında genel bir artış görülmesine rağmen, erkeklerin bu alanda yaptığı harcamalarının eş kaybından bağımsız olarak daha fazla arttığı belirlendi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading