Yandex Metrica

Ergenler bedenlerini beğenmiyor! Kız çocukları dış görünüşüne çok önem verip kendisinde kusur arıyor!

Ergenler bedenlerini beğenmiyor! Kız çocukları dış görünüşüne çok önem verip kendisinde kusur arıyor!

Ergenlik, çocukların birçok yönden değişime uğradığı bir dönem. Hem bedensel hem de ruhsal yönden farklılıklar yaşayan ergen bireyler bu süreçte beğenilmeyi çok önemsiyor. Ergenlikte, kız çocuklarda yağlanma arttığı için bedeninden hoşnut olmama ve depresyon hali bile görülebiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:34

Ergenlik döneminde ergenlerde beden algısı nasıl olur? Ergenler neden bedenlerinden hoşnutsuzluk duyar? İşte cevaplar...

Hızla değişen fiziksel özellikler, hormonlara bağlı ruh halindeki dalgalanmalar... Çocuklar ergenlik dönemine girerken aslında çok büyük bir değişime uğruyor. 

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

ERGEN BİREY, NASIL GÖRÜNDÜĞÜNÜ ÇOK ÖNEMSER

Bu süreçte ergenler için beden imajları oldukça önem taşımakta. Nasıl göründüğünü çok önemseyen bireyler, bedenlerine yönelik bazı duygu ve tavırlar da benimsemeye başlıyor. Buna beden algısı adı veriliyor.

Beden algısı biyolojik, psikolojik, sosyal ve kültürel faktörlerle ilişkilendirilebiliyor. Dış görünüşün oldukça önemli olduğu bu dönemde kişilerde hoşnutsuzluk ve başka insanların düşüncelerine çok önem verme gibi durumlar sık görülüyor. Beden hoşnutsuzluğu, kusur arama ve kendini beğenmeme davranışlarına bu dönemde kızlarda daha çok rastlanıyor.

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

OLUMSUZ BEDEN ALGISI DEPRESYONA YOL AÇIYOR

Olumsuz beden algısında kişi, katı diyetler yapabiliyor, sağlıksız beslenme, sigara içme, aşırı spor yapımı gibi davranışlar da gözlenebiliyor. Bedenden hoşnutsuzluk durumu ise depresyon, kaygı ve intihar düşüncelerinin oluşmasına sebep olabiliyor.

Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Kum torbasıyla ilgili şaşırtan sonuç! Yumruklamak meğerse... Haberi Görüntüle

ERGEN KIZLAR KENDİ VÜCUTLARINDAN MEMNUN DEĞİL

Öte yandan erinlik dönemi ilerledikçe kızlarda kendini beğenmeme daha çok artar, bunun nedeni bedendeki yağlanmalardır. Erkekler ise kas oranında görülen artışa bağlı olarak erinlik döneminde kendi bedenlerini çok beğenmeye başlar. 

Ebeveynler bu dönemde her yaş diliminde olması gerektiği gibi sakin olmalı, çocuklarını yargılamamalı ve onlara desteklerini her koşulda hissettirmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading