Yandex Metrica

Erdoğan: TURKOVAC tüm insanlığın hizmetinde olacak

Erdoğan: TURKOVAC tüm insanlığın hizmetinde olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı milliyetçiliğinin yanlışlığına dikkat çekerek yerli aşı Turkovac'ı tüm insanlığın hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Sağlık

23.01.2024, 22:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi sonrası basın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda önemli mesajlar verdi.

Koronavirüsle mücadelede Türkiye'nin ürettiği ilk yerli aşı olan Turkovac'ı insanlığın hizmetine sunacaklarını kaydeden Erdoğan, "Aşı milliyetçiliğinin farklı yöntemlerle halen sürdürülmesini ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınan aşıların bile uluslararası arenada ayrımcılığa tabi tutulmasını kabul edilemez buluyoruz. Turkovac aşımızı inşallah tüm insanlığın istifadesine sunacağız" dedi. 

G20 Zirvesi'nde ele alınan konulardan da bahseden Erdoğan şunları yazdı: "Zirve oturumlarında küresel ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri ve temel riskleri değerlendirdik. İklim değişikliğiyle mücadelede acilen gerçekçi çözümlere ulaşmamız gerektiğine vurgu yaptık. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında gıda güvenliğini ön plana çıkardık."

"Uluslararası ticarette tedarik zincirlerinin sorunsuz işlemesinin önemini özellikle vurguladık. Dünya Ticaret Örgütü’nün merkezinde yer aldığı, kurallara dayalı, serbest ve ayrımcı olmayan çok taraflı ticaret sistemine desteğimizi bu vesileyle tekrarladık."

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

İŞTE G20 GÖRÜŞMELERİ

G20 kapsamında görüştüğü liderlerle fotoğraflarına da yer veren Erdoğan, "İki günlük Zirve boyunca pek çok ikili görüşme de gerçekleştirdik. Muhataplarımızla ülkelerimiz arasındaki konuları, bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirme imkânı bulduk" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading