Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Koca duyurdu! Türkiye Yüzyılı'nın sağlık devrimi markası: Health Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Koca duyurdu! Türkiye Yüzyılı'nın sağlık devrimi markası: Health Türkiye

'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde ülkemizi uluslararası sağlık hizmetleri alanında zirveye çıkarmak için büyük adımlar atılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Yüzyılı'nın sağlık devrimi markasını 'Health Türkiye' olarak duyurdu.

Sağlık

23.01.2024, 20:00

Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde ülkemizi uluslararası sağlık hizmetleri alanında dünya markası haline getirmek için çalışmalar başladı. Dünya, TURKOVAC ile Kovid-19 aşısı üretebilen 9 ülke arasına giren Türkiye'yi artık yeni bir isim adı altında tanıyacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Yüzyılı'nın sağlık devrimi markasını 'Health Türkiye' olarak duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. 

İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar İyileşememenizin sebebi evcil hayvanınız olabilir! Bakterileri bakın ne yapıyorlar Haberi Görüntüle

BAKAN KOCA: HEALTH TÜRKİYE MARKAMIZLA DÜNYADA MERKEZ ÜLKE OLMAK İSTİYORUZ

Bakan Koca, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; "Health Türkiye markamızla ülkemizin sağlık turizmi alanında tercih edilmesini sağlayarak bu alanda dünyada merkez ülke konumuna gelmeyi hedefliyoruz. Dünyada yaklaşık 100 milyar dolar düzeyinde olan sağlık turizmi pazarından ülkemizin hak ettiği gelire ulaşması yönünde gayretlerimiz artarak devam etmektedir. Bu çalışmalarımızda özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere kamu ve özel sektördeki ilgili tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın programı olan 'Go Türkiye' ile tam entegre şekilde tanıtım çalışmalarımıza devam ediyoruz."

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor! Erkekler risk altında İklim değişikliğinin korkunç etkisi! Aşırı sıcaklar o hastalık riskini artırıyor!... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE YÜZYILIMIZIN EN İDDİALI ALANLARINDAN BİRİNİ DE SAĞLIK OLARAK BELİRLEDİK''

Erdoğan, "Sağlık alanında gösterdiğimiz tartışılmaz başarı ise insanlığa hizmet yolunda yeni fırsatları önümüze sermiştir. Bu başarının gerisinde son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü sağlık alt yapısı ile insanı merkeze alan sağlık sistemi vardır. Türkiye Yüzyılımızın en iddialı alanlarından birisini de sağlık olarak belirledik. Büyük yatırımlar ve inovatif iş birliği yöntemleriyle inşa ettiğimiz şehir hastanelerimiz ile zenginleştirdiğimiz, yetişmiş insan kaynağımız bu başarıda büyük pay sahibidir" diye konuştu. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

''AMACIMIZ ÜLKEMİZİ ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA ZİRVEYE ÇIKARMAKTIR''

"Kamu tarafındaki olumlu gelişmeler özel sektörümüzün dinamizmini de artırıyor.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sağlıktaki dijitalleşmenin ve hizmet sunumundaki tecrübelerimizin verdiği imkanları yakın coğrafyamızdan başlayarak tüm insanlıkla paylaşıyoruz. Amacımız, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde ülkemizi uluslararası sağlık hizmetleri alanında Health Türkiye markasıyla zirveye çıkarmaktır. Ülkemizi dünyanın şifa merkezi haline getirecek bu çalışmaları hep birlikte sürdürmeyi teklif ediyoruz. Sahip olduğumuz yaygın alt yapıyı, yetişmiş insan kaynağını, bilim, teknoloji ve üretim gücünü daha da geliştirmekte kararlıyız. Teşhis ve tedavi hizmetlerimizi ilaçtan tıbbi cihaza her alanda kendi sağlık ihtiyacımızı karşılamanın ötesinde küresel düzeyde söz sahibi olmamızı sağlayacak bir seviyeye çıkarmak amacındayız" diye konuştu.  

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

BAKAN KOCA: TÜM DÜNYAYA SAĞLIK HİZMETİ SUNMAK İSTİYORUZ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabınan konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Bakan Koca, yaptığı paylaşımda ''Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, bütüncül sağlık hizmeti anlayışıyla, deneyimli sağlık personelimiz, ileri sağlık teknolojilerimiz, kaliteli hizmetlerimiz ve güçlü dijital platformlarımızla, HealthTürkiye markasıyla, tüm dünyaya sağlık hizmeti sunmaya hazırız.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading