Yandex Metrica

Covid-19'un 'Kraken' varyantı için korkutan rapor! 'Yayılım hızı daha fazla' 

Covid-19'un 'Kraken' varyantı için korkutan rapor! 'Yayılım hızı daha fazla' 

Avrupa Birliği Sağlık Kuruluşu tarafından koronavirüsün alt varyantlarından Kraken ile ilgili bir rapor yayımlandı. Raporda varyantın yayılım hızının diğer varyantlara göre fazla olduğu vurgulandı.

Sağlık

23.01.2024, 20:18

 Avrupa Birliği Sağlık Kuruluşu tarafından "XBB.1.5" kodlu Kraken isimli alt varyantının risk seviyesine ilişkin bir değerlendirme rapaoru yayımlandı.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

KRAKEN VARYANTININ YAYILIM HIZI DAHA FAZLA 

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Kovid-19 hastalığına yol açan koronavirüsün "XBB.1.5" kodlu alt varyantının risk seviyesinin düşük olduğunu fakat yayılım hızının daha yüksek olduğu belirtildi.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

VARYANT 1-2 AY İÇİNDE AB'DE YAYILACAK 

Kraken'in Avrupa ülkeleri için genel risk seviyesini toplumun geneli için "düşük" olarak belirleyen ECDC, ileri yaştakiler, aşılanmamış kişiler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar için bu alt varyantın oluşturduğu riskin "orta ile yüksek" olduğuna dikkat çekildi.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

MEVCUT VARYANTLARDAN YÜZDE 12 DAHA HIZLI YAYILIYOR 

ECDC, bu değerlendirmenin gelecek haftalarda değişebileceğini, bu alt varyantın 1-2 ay içinde AB'de hakim konuma gelebileceği aktarıldı.
Raporda, "XBB.1.5'in enfeksiyon şiddetinin daha önce yayılan Omicron alt soylarından farklı olduğuna dair sinyal şu anda bulunmamaktadır." denildi.

2022'nin son iki haftasında XBB.1.5'in Avrupa'daki koronavirüsler arasında oranının yüzde 2,5 olduğu, ABD'de ise mevcut varyantlardan yüzde 12 daha hızlı yayıldığı aktarıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading