Yandex Metrica

Cömertlik bunama belirtisi olabilir! Bu semptomlar Alzheimer ihtimalini güçlendiriyor!

Cömertlik bunama belirtisi olabilir! Bu semptomlar Alzheimer ihtimalini güçlendiriyor!

Çoğu insan Alzheimer'ın en yaygın bir belirtisinin hafıza kaybının olduğunu bilir. Ancak bu hastalıkla ilgili başka uyarı zilleri de var. Kişinin davranışında çoğu insanın pek dikkat etmediği bazı küçük değişiklikler de Alzheimer başlangıcının işaretleri olabilir: Mesela maddi yönden fazlasıyla cömert olmaya başlamak.

Sağlık

23.01.2024, 19:53

Kafa karışıklığı, olayları unutmak, nesnelerin ve kişilerin isimlerini hatırlayamamak, kişinin yolları karıştırması ve karar verememesi... Tüm bunlar Alzheimer hastalığının belirtileri. 

Halk arasında bunama olarak tanımlanan demans türlerinden biri olan Alzheimer hastalığı, zaman içinde gelişen beyin hücrelerinin ölümüne bağlı olarak oluşuyor. 

Nörolojik bir hastalık olan Alzheimer varlığında beyin hücrelerinde kayıplar görülüyor. Hücre kayıplarına bağlı olarak beyin büzüşüp küçülüyor. Başlangıç döneminde basit unutkanlıklara yol açan hastalığın ilerlemesiyle birlikte kişi yavaş yavaş yakın geçmişe ait yaşananları unutuyor. 

Yukarda sayılan belirtilerin yanında bu hastalığın başka semptomları da var. Hem de bakıldığında Alzheimer ile ilgisizmiş gibi görünen. Onlardan biri de para ile ilgili. 

Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir! Okuyunca sevineceksiniz Çocuğunuz okula karşı ilgisiz mi? Nedeni zeka ile ilgili olabilir!... Haberi Görüntüle

PARA KONUSUNDA GÖSTERİLEN CÖMERTLİK

O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı etkiye sahip mi? Araştırma sonucu şaşırtıyor O öğünü atlamak felç riskini artırıyor! Peki oruç tutmak aynı... Haberi Görüntüle

Kişide yeni başlayan cömertlik Alzheimer belirtisidir. Yapılan bir araştırmaya göre, bir yaşlıda, yabancılara para verme isteği görünüyorsa, Alzheimer geliştirme riski daha yüksektir. Nöropsikoloji profesörü ve çalışmanın baş yazarı Duke Han'a göre, parayı yönetme zorluğu, hastalığın erken belirtilerinden biri olarak kabul edilir.

67 kişi üzerinde çalışan araştırmacılar, Onları çiftlere ayırdı ve aralarında 10 doları paylaşmalarını istedi. Başkalarına daha kolay para verenlerin zihinsel sağlıklarının daha kötü olduğu bulundu, yani Alzheimer geliştirme olasılıkları daha yüksekti.  İşte bu sebeple yaşlı insanların genellikle çevrimiçi dolandırıcılık kurbanı olma olasılığı daha yüksek. 

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

MİZAH ANLAYIŞINDAKİ DEĞİŞİKLİK 

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

Alheimer'in bir diğer belirtisi ise kişinin mizah anlayışındaki bir değişiklik. Şaka anlayışı kaba komediye dönmeye başlamışsa bu, hastalığın erken bir işareti olabilir.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

KONTROLSÜZ SÖZ VE DAVRANIŞLAR

Yapılan araştırmalar, Alzheimer'lı kişinin beyin yapısı değiştikçe nasıl davranacağı ve ne söyleyeceği konusundaki kontrolünü kaybetmeye başlayabildiğini gösteriyor. İstemeden kaba davranan veya başkalarına uygunsuz bir şekilde dokunan kişiler bu hastalığa yakalanmış olabilir.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

KÜFÜR ETMEYE BAŞLAMAK

Alzheimer'in hiç bilinmeyen belirtilerinden bir diğeri ise, küfür etmey ebaşlamak. Yapılan araştırmalara göre eskiden küfretmeyen bazı kişiler, bu hastalığa yakalandıktan sonra sık sık kötü söz söylemeye başlıyor. 

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

ARABA KULLANMA ŞEKLİNDE FARKLILIK

Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı kremden daha etkili! Zeytinyağı ile karıştırıp yemek gerekiyor Güneş kremlerine boş yere para vermeyin! O meyve yanıklara karşı... Haberi Görüntüle

En son araştırmalara göre, özellikle araba park etme konusunda kişinin sürüş becerileri bozulduysa Alzheimer akla gelebilir. Hastalığın erken evrelerinde olanların daha yavaş araba kullanma ve sürüş davranışlarında gözle görülür değişiklikler gösterme olasılıkları daha yüksek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading