Yandex Metrica

Sitede Ara

Çok şeker tüketmek bunama sebebi! Demans, şeker tüketiminin çok olduğu ortamda daha hızlı ilerliyor!

Çok şeker tüketmek bunama sebebi! Demans, şeker tüketiminin çok olduğu ortamda daha hızlı ilerliyor!

Halk arasında bunama olarak bilinen demans, çağımızın en çok ölüme sebep olan hastalıklarından biri. Yaşlılıkta görülmeye başlayan bu hastalık aslında yaşam tarzına bağlı olarak ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalar, şekerli içecek alımının, bunama riskini artırdığını ortaya koyuyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:52

Şeker, bunama üzerinde nasıl bir etkiye sahip? Gazlı içecekler bunamayı tetikler mi? İşte cevaplar...

Şeker, tüm hastalıkların oluşum ve büyümesinde pay sahibi. İşlenmiş şeker tüketimi, tehlikeli olduğu bilinmesine rağmen bir türlü terkedilemeyen bir bağımlılık adeta. 

Omega 3 nedir? Omega 3 takviyeleri ne işe yarar? Omega 3 takviyeleri herkes tarafından kullanılır mı? Omega 3'ün yan etkisi var mı? Omega 3 nedir? Omega 3 takviyeleri ne işe yarar? Omega... Haberi Görüntüle

ŞEKERLİ İÇECEKLER BUNAMAYI ARTIRIYOR

Alzheimer Derneği Uluslararası Konferansı'nda sunulan araştırma ise, şekerli içecek alımının, bunama riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.

Bunamanın mekanizmalarından birinin, aslında beyindeki şekerin değişmiş metabolizması olduğunu söyleyen uzmanlar, çok fazla şekerin, tip 2 diyabetle bağlantılı olduğu ve tip 2 diyabetin de demans için bir risk faktörü olduğunu belirledi. 

Şekli ne olursa olsun, ister gazlı içecek, ister tatlı, ister kek, çalışmada en fazla şeker tüketenlerin Alzheimer geliştirme riskinin çok yüksek olduğu da araştırmalarla sabit.

Kalp krizi Kalp krizi "ben geliyorum" diyor! İşte en ilginç ama en... Haberi Görüntüle

CİPS VE UNLU MAMULLERDEN DE UZAK DURULMALI

Uzmanlara göre demastan korunmak için bitkisel yağlarla pişirilmiş cips ve unlu mamuller gibi kızarmış yiyecekler yemekten de kaçınmak gerekiyor. 

Omega-6 açısından zengin yağlar da derin kızartmada kullanıldığında, içeriğindeki peroksidasyon adı verilen kimyasal bir değişime uğruyor. Bu da hücrelere zarar veriyor. İyi iletişim kuramayan hasarlı hücreler ise nörokimyasal sinyallerde değişikliğe yol açabiliyor.

Demans 21. yüzyılın en büyük katillerinden biri. Her üç dakikada bir kişi bu hastalıkla ilgili belirtiler göstermeye başlıyor. Ve ne yazık ki demansı yavaşlatmanın veya iyileştirmenin hiçbir yolu yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading