Yandex Metrica

Çocuklar burun kıvırıyor ancak faydası kanıtlandı! Felçten koruyor, sindirimi kolaylaştırıyor

Çocuklar burun kıvırıyor ancak faydası kanıtlandı! Felçten  koruyor, sindirimi kolaylaştırıyor

Brokoli özellikle çocukların pek hoşlanmadığı sebzelerden. Ancak sağlığa o kadar fazla faydası var ki. Yapılan araştırmalara göre brokoli insanı özellikle felce karşı etkili bir şekilde koruyor. 

Sağlık

23.04.2024, 01:04

Avustralya Kalp Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, brokolinin günümüzde önde gelen ölüm ve sakatlık nedeni olan felçlere karşı koruyucu olabileceğini gösterdi. 

Bulgulara göre brokoli, potansiyel olarak felci tehdit eden kan pıhtılarının oluşumunu önleyen ve aynı zamanda antitrombotik ilaçların etkinliğini artıran doğal bir bileşik içeriyor. Baş araştırmacı Dr. Xuyu Liu'ya göre bu, yeni, hayat kurtaran ilaçların geliştirilmesinin önünü açan devrim niteliğinde bir keşif.

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

İLAÇ BROKOLİ İLE ALINDIĞINDA NE OLUYOR?

Bir hasta iskemik felç geçirdiğinde, beyin hasarının ilerlemesini yavaşlatmak için pıhtıyı parçalayan bir ilaç türü olan doku plazminojen aktivatörü veriliyor. Bunlar yalnızca yüzde 20 oranında başarılı oluyor. Klinik öncesi bir denemede, ilacın brokoli türevi bileşikle birlikte uygulanması durumunda tPA uygulamasının başarı oranının yüzde 60'a yükseldiği bulundu. 

Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş! Sofraya oturunca bunu yapıyorlar Japonlar bu sayede uzun yıllar yaşıyor! İşin sırrı spor değilmiş!... Haberi Görüntüle

FELÇ SEMPTOMLARININ BAŞLANGICINI GECİKTİRİYOR

İlk denemeler bileşiğin verilmesinin felç semptomlarının başlangıcını geciktirebileceğini de gösteriyor. 

Sebzedeki faydalı bileşenin keşfi, Dr. Liu liderliğindeki araştırma ekibinde çalışan 25 yaşındaki doktora öğrencisi Ivy Guan tarafından yapılmış. Guan konuyla ilgili şunları söylüyor: 

“Başlangıçta araştırma konusu ilgimi çekti çünkü doğal ürünlerin ilaç olarak kullanılmasına güçlü bir ilgim var. Yaptığım araştırmaların çoğu laboratuvarla sınırlı, ancak bu dünyaya yayılabilecek ve insanları günlük yaşamlarında etkileyebilecek ve onları daha sağlıklı yaşamlar yaşamaya teşvik edebilecek bir şey."

Araştırma ekibi şimdi dikkatini yeni bir felç önleme ve antikoagülasyon tedavisinin beş yıl gibi kısa bir sürede mevcut olabileceği ihtimaliyle klinik araştırmalara çeviriyor. Dr. Liu, ilacın kan pıhtılaşması veya pıhtı oluşumuyla ilgili hastalıklarda daha geniş bir kullanıma sahip olabileceğine inanıyor.

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

BROKOLİNİN BAŞKA NE GİBİ FAYDALARI VAR?

Öte yandan besin değeri yüksek olan brokolide lif ve karbonhidrat bulunuyor. Bağırsak sağlığında önemli role sahip diyet lifi, sindirime ve kabızlığın önlenmesine yardımcı. Brokoli çorbası doygunluk sağarken aşırı yemeyi önleyebiliyor. Kan şekeri ve kolesterol seviyelerini korumaya yardım ediyor. 

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading