Yandex Metrica

Canan Karatay, dinç kalmanın sırrını açıkladı! "Köy tereyağı yiyin, bol bol kavurma tüketin!"

Canan Karatay, dinç kalmanın sırrını açıkladı! "Köy tereyağı yiyin, bol bol kavurma tüketin!"

Sağlıklı beslenmek kişinin dinç kalmasını sağlayan en önemli faktör. Yaptığı açıklamalarla yankı uyandıran Prof. Dr. Canan Karatay da bu noktada bazı önerilerde bulundu. Fındığın bolca tüketilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, şekersiz olmak kaydıyla içilen çayın da insanı dinç tutacağını dile getiriyor.

Sağlık

24.03.2024, 05:18

Dinç kalmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Hangi gıdalar insanı daha dinç tutar? İşte cevaplar...

Sebze, meyve, tahıl ve et. Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı bu gıdalar insanı dinç tutma özelliğine sahip. Tabi bu gıdaların hazırlanma koşulları da çok önemli. 

Prof. Dr. Canan Karatay da ömrü uzatan ve insanı dinç tutan bazı besinler hakkında bilgi verdi. Balık tüketimine önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Karatay, balığın pişirilme şeklinin de çok önemli olduğunu vurguladı. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

HAMSİ YİYİN AMA KIZARTMADAN...

Karadeniz insanının bol bol yediği hamsinin asla kızartılmaması gerektiğini aktaran ünlü doktor, kızartmanın sağlık için tehlikeli olduğunu, kaserojendir riskler barındırdığını kaydetti.

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

KÖY TEREYAĞI MUTLAKA TÜKETİLMELİ

Her zaman doğal olan gıdaların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, dinç kalmak için köy tereyağı tüketilmesini tavsiye ediyor. "Bu yağı sabah akşam yiyebilirsiniz. Sabah akşam eritip içebilirsiniz." diyen Prof. Dr. Canan Karatay'ın ısrarla yenmesi gerektiğini vurguladığı bir diğer yiyecek ise fındık. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

FINDIK KAN YAPAR, İNSANI ISITIR

Fındığın hem kan yaptığını, hem de insanı ısıttığını söyleyen doktor, bu kuruyemişin mineral, vitamin, karbonhidrat, omega3 deposu olduğunun altını çiziyor. 

Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor!  Osman Müftüoğlu da öneriyor Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor! Osman... Haberi Görüntüle

ŞEKERSİZ ÇAY VE KAHVE İNSANI DİNÇ TUTAR

Prof. Dr. Canan Karatay'ın tavsiye ettiği bir diğer şey ise çay. Şekersiz olmak kaydı ile çayın bol bol içilebileceğinden bahseden ünlü doktora göre bu içecek insanı dinç tutuyor. İçinde en güçlü antioksidanı barındıran çay ve kahvenin mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. 

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

KAVURMAYI, YAĞI İLE BİRLİKTE TÜKETİN

Dinç kalmak için kavurmanın da yağı ile birlikte sıkça yenmesi gerektiğini söyleyen Karatay'a göre yumurta da mutlaka sarısı ile birlikte yenmeli.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Loading