Yandex Metrica

Burnumuzda doğal antibiyotik taşıyoruz! Alman bilim insanları keşfetti

Bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan antibiyotikler insan vücudunda doğal olarak bulunuyor. Alman bilim insanlarının araştırmasına göre burundaki belirli bakterilerin ürettiği epifadin molekülü bakteriyel hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

Sağlık

15.02.2024, 22:12

Alman bilim insanları, burundaki belirli bakteriler tarafından üretilen ve antibiyotik etkisi olan epifadin adlı bir molekülü keşfetmek için insan burnunun derinliklerine indi. 

Staphylococcus epidermidis bakteri türünün spesifik suşlarından üretilen bu madde, patojen mikroorganizmaları öldüren ve yeni antibiyotiklerin geliştirilmesinde öncü yapı olarak kullanılabilecek, daha önce bilinmeyen bir antimikrobiyal bileşik sınıfının ilk örneği.

İnsan burnu, derisi ve bağırsağı hem iyi huylu hem de patojenik bakteriler tarafından kolonize edilir. Bu mikroorganizmalar mikrobiyom adı verilen yapılarda bir arada yaşarlar. Eğer mikrobiyom dengesizleşirse patojenler çoğalabilir ve hastalanırız. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

EPİFADİN TÜM İNSANLARDA VAR

Epifadin, hemen hemen tüm insanların dermal ve nazal mikrobiyomlarında doğal olarak bulunur. Yalnızca bakterilere karşı etkili olmakla kalmaz; aynı zamanda bağırsak gibi diğer habitatlardaki bazı mantarlara karşı da etkili.  

Araştırmacılar, bunun özellikle hastane kaynaklı bir enfeksiyon olan potansiyel patojen Staphylococcus Aureus'a karşı etkili olduğunu buldu.

Yedi yıl önce, Tübingen Üniversitesi'nden Dr. Bernhard Krismer ve Prof. Andreas Peschel başkanlığındaki çalışma grubu, Prof. Stephanie Grond ve Prof. Heike Brötz-Oesterhelt ile birlikte Lugdunin adını verdikleri benzersiz yapıya sahip, bilinmeyen bir antibiyotik maddeyi keşfetti. Epifadin, bu çalışma grubunun insan mikrobiyomunda gerçekleştirdiği bu türden ikinci keşif oldu.

Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı üretim üssü olacak! Az bir zaman kaldı! Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Türkiye aşı... Haberi Görüntüle

DÜŞMAN BAKTERİ HÜCRELERİNİ YOK ETTİ

Deneylerde aktif madde epifadin, patojen Staphylococcus Aureus'u güvenilir bir şekilde öldürdü ve hücre zarlarına zarar vererek düşman bakteri hücrelerini yok etti. 

Epifadinin kimyasal yapısı ise son derece kararsız ve madde yalnızca birkaç saat aktif, dolayısıyla daha çok lokal bir etkisi var. Bu, geniş spektrumlu antibiyotiklerle yapılan mevcut tedavilerde yaygın olan mikrobiyota ikincil hasar olasılığını azaltır. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

TEDAVİ İÇİN KULLANILABİLİR Mİ?

Ekibe göre, epifadin veya türevlerinin tedavi amacıyla kullanılıp kullanılamayacağını keşfetmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Örneğin, epifadin üreten Staphylococcus epidermidis burun mukozasında ve cildimizdeki diğer yerlerde kolonize olabilir ve böylece Staphylococcus aureus gibi patojenlerin büyümesini baskılayabilir. Bu, vücudumuzun zaten sahip olduğu doğal yöntemleri kullanarak bakteriyel enfeksiyonları önleyebilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading