Yandex Metrica

Bu hastalık cinsel hayatı aktif olan herkesi bulabilir! Aşı riski azaltıyor mu? HPV aşısı herkese yapılabilir mi? Hamileler HPV aşısı olabilir mi?

Siğiller, cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıklardan biri. HPV adı verilen bu virüslerin varlığını belgeleyebilecek bir kan testi yok. Genellikle rutin muayene sırasında tespit edildiğinde fark ediliyor. Korunma yöntemleri arasında ise aşı ilk sırada geliyor.  

Sağlık

06.04.2024, 11:19

Cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalık olan siğiller, herhangi bir belirti vermemesi sebebiyle sinsi bir özellik taşıyor. 

HPV'nin varlığını ortaya koymaya yarayan kan testi yok. Bu nedenle tanı, genellikle klinik olarak konuluyor. Klinik muayene sırasında bazı küçük sivilceler tespit edildiğinde, virüs bulaşması kesin olarak kabul ediliyor. Bir teşhisin doğrulanması gerektiğinde ise, biyopsi yapılıyor. 

Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Çocuklar bu yüzden koronayı hafif atlatıyor! İngiltere'deki araştırma ne gösterdi? Haberi Görüntüle

PCR İLE VİRÜSÜN TÜRÜ DE BELİRLENİYOR

Virüsün türünün belirlenmesi için ise PCR yapılıyor. Bu, sadece virüsün varlığını tespit etmeye değil, aynı zamanda türünü görmeye de izin veren bir kontrol tekniği. Virüsün türünü tanımlayarak, rahim ağzı kanserine neden olma açısından yüksek veya düşük riskli olup olmadığı da görülebiliyor. 

Klinik muayene sırasında endişe verici bir durum olması durumunda tedaviye başlanıyor. Lezyonların sıvı nitrojen kullanılarak kriyoterapi veya bir lazerle yakılması en yaygın tedavi seçeneklerinden. Ancak bu tedavi ile maalesef virüs öldürülmüyor, sadece siğiller yok ediliyor.

Tekrarlama ve asemptomatik bulaşma olasılığını azaltmak için, yukarıdaki tedavi lokal tedavi ile destekleniyor. Bu nüksetmelere ve bulaşmaya karşı vücudun savunmasını güçlendiriyor.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

SİĞİLLERDEN NASIL KORUNMALI? 

Siğilleri önlemenin en önemli yollarından biri kondom kullanmak. Ancak bu da sadece yüzde 80'lik bir koruma sağlıyor. Diğer bir önlem de HPV aşısı. Günümüzde HPV aşısı için en uygun yaş cinsel aktivitenin başlamadığı ve immün cevabın en kuvvetli olduğu 10-14 yaş aralığı. Ayrıca bu aşı dünyada birçok gelişmiş ülkede ulusal aşı programına dahil edilmiş durumda ve ücretsiz olarak uygulanıyor. 

Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Terazi burçları bugün mutfakta dikkatli olsun! Başak kadınlarına jinekolog uyarısı!... Haberi Görüntüle

HPV AŞISI HERKESE YAPILIR MI?

Peki HPV aşısı herkese uygulanabilir mi? Tabiki hayır. Dörtlü aşının maya alerjisi olan kişilere yapılmaması gerekiyor. Çünkü bu aşı mayada üretiliyor. İkili aşı ise yine üretim tekniği yüzünden kişinin lateks tarzı materyallere duyarlılığı varsa yapılmıyor. Eğer kişinin ateşli, orta veya ciddi derecede hastalığı varsa hastalığın geçmesi bekleniyor.

DSÖ, üstüne basa basa HPV aşısı yapılması gerekiyor dese de bu konuda da bazı aykırı görüşler var. Çünkü her ilaç gibi sözkonusu aşı da bir taraftan yıkıcı etkilere sahip.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GEBELERE HPV AŞISI YAPILMAMALI

Aşı, canlı veya ölü mikrop barındırmadığından HPV iltihabı, kanser veya ölüm gibi yan etkileri bulunmuyor. Sadece çocukluk çağı aşıları gibi hafif ateş, aşı yerinde hafif ağrı ve kızarıklık yapabiliyor. Ancak hamilelere uygulanması tercih edilmiyor. Yine de hamile olduğunu bilmeden aşı yaptıran kişinin gebeliğini sonlandırmasına da ihtiyaç duyulmuyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ABD: HPV AŞISI KISIRLIĞA YOL AÇIYOR

Amerika'da ise HPV aşısına karşı bir karşı duruş sözkonusu. Çünkü ABD'li bazı uzmanlara göre aşı kısırlığa yol açıyor. Ülkede incelenen 25-29 yaşlar arasındaki 8 milyon kadının verilerine göre HPV asışı olmayan kadınların yüzde 60 kadarı en azından bir kere gebe kalırken aşı olanlarda bu oran yüzde 35'e idi.

Kalp krizi Kalp krizi "ben geliyorum" diyor! İşte en ilginç ama en... Haberi Görüntüle

AŞI OLMAYAN KADINLARIN YÜZDE 75'İ HAMİLE KALDI

Aşı olmayan evli kadınların yüzde 75’inin, aşı olanların ise yüzde 50’sinin gebe kaldıkları belirlendi. Araştırmacılar bu sonuçları, HPV aşısının doğurganlığa olumsuz etkisi olduğunu ve bunun daha iyi incelenmesi gerektiği sözleriyle özetliyor. Kısırlığın çeşitli sebeplerle her geçen gün arttığı dikkate alındığında bu uyarının çok yerinde olduğu söylenebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading