Yandex Metrica

Bu egzersiz hem masrafsız hem de keyifli! Yürüyüşün faydaları nelerdir? Kimler yürüyüş yapabilir?

Bu egzersiz hem masrafsız hem de keyifli! Yürüyüşün faydaları nelerdir? Kimler yürüyüş yapabilir?

Spor salonlarına para akıtmak istemiyorsanız ya da ağır sporlar yapmaya üşeniyorsanız, yürüyüş yapmak tam size göre. Kilo vermenin en keyifli yollarından biri olan yürüyüş sağlık için de çok faydalı..

Sağlık

01.02.2024, 13:24

Yürüyüş yapmanın faydaları nelerdir? Kimler spor yapamaz? Yürüyüş kalp sağlığını nasıl etkiler? İşte cevaplar.

Egzersizlerin belki de en eğlencelisi yürümek. Hem çevreyi görüp hem kulaklıktan şarkı dinleyerek yürüyüş yaparken insan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor. 

Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda! Peki ne kadar tüketilmeli? Eski çağlardan kalma o yöntem alerjik riniti bitiriyor! Çare mutfağınızda!... Haberi Görüntüle

HAFTADA 5 GÜN HIZLI TEMPODA YÜRÜYÜN

Dizlere, koşudan daha fazla yarar sağlayan yürüyüşün hiçbir yan etkisi de yok. Hatta uzmanlar sağlıklı bir yaşam için haftanın beş ya da altı günü saatte 6 kilometre hızla yapılan tempolu bir yürüyüşün vücut için gerekli olduğunu dile getirir. 

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

KALP KRİZİ GEÇİRME RİSKİNİ AZALTIR

Yürümek kalp sağlığına çok faydalıdır. Kan  basıncını düşürdüğü için atardamardaki stresi azaltır. Kandaki iyi kolesterol miktarını artırır. Kanın yapışkanlığını azaltarak istenmeyen pıhtıların oluşumunu engeller. Bütün bunlar kalp krizi geçirme riskini yüzde 50 oranında azaltır.

Yürüyüşün inme riskini azalttığı konusunda kesin bir kanıt yok ancak bazı çalışmalar aktif kişilerin daha az beyin felci geçirdiğini gösteriyor.

Yaşlandıkça yiyecek miktarını kısıtlayarak kiloyu muhafaza etmek zorlaşır. Günde yarım saatlik bir yürüyüş birkaç yüz kaloriyi tüketmekle kalmaz, metabolik hızı gün boyunca yüksek bir düzeyde tutar. Böylece kilo alma riski azalmış olur.

Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Hastane randevusunda yeni dönem! Bakan Koca detayları açıkladı Haberi Görüntüle

KİLO VERMEK İÇİN YÜRÜYÜN

Yürüyüş, vücut yağlarını yakmak konusunda ideal bir yöntem. Kilo vermek için en az 1 saat yürümek gerekir. Yürüyüş aynı zamanda depresyon tedavisinde kullanılır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading