Yandex Metrica

Sitede Ara

Brad Pitt'in yakalandığı Prosopagnozi yüz körlüğü hastalığı nedir? Yüz körlüğü belirtileri neler?

Brad Pitt'in yakalandığı Prosopagnozi  yüz körlüğü hastalığı nedir? Yüz körlüğü belirtileri neler?

Oscar ödüllü oyuncu Brad Pitt, bir süredir prosopagnozi adı verilen yüz körlüğü hastalığına yakalandığını duyurdu. Oyuncunun açıklamasının ardından yüz körlüğü hastalığı merak konusu oldu. Peki yüz körlüğü hastalığı nedir, belirtileri neler?

Sağlık

14.03.2024, 01:50

Dünyaca ünlü oyuncu Brad Pitt yaşadığı sağlık sorunuyla gündeme geldi. GQ Dergisi'ne röportaj veren oyuncu, yüz körlüğü hastalığına yakalandığını, tüm belirtileri gösterdiğini öne sürdü. 

Gördüğü ve tanıştığı insanları sonradan hatırlayamadığını söyleyen Pitt, "Bu da insanların beni ilgisiz, yanına yaklaşılamaz ve sadece kendini düşünen bencil biri gibi görmelerine neden oluyor.Birçok insan benden nefret ediyor çünkü onlara saygısızlık ettiğimi düşünüyorlar" diye konuştu.

Haberin ardından yüz körlüğü hastalığıyla ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Vatandaşlar yüz körlüğü nedir, belirtileri neler? sorularına yanıt arıyor. Peki prosopagnazi adı verilen yüz körlüğü nedir? Yüz körlüğü belirtileri neler?

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

YÜZ KÖRLÜĞÜ HASTALIĞI NEDİR?

Yüz körlüğü olarak bilinen Prosopagnozi, yüz kimliğinin tanınmasında bozukluk yaratan bir hastalıktır. Hastalığa sahip olan kişiler genel olarak aile üyelerini, yakın çevresini hatta kendilerini tanımakta güçlük çeker. Hastalık, insan beyninde yüz tanıma ile ilgili bulunan özel bölümde taşanan bozukluktur. 

Yüz körlüğü hastalığına yakalanan kişiler, daha önce bir yüzü görüp görmediklerini hatırlamakta zorlanır ve karşılaştıkları kişileri tanımakta zorlanır. Hastalığın ilerlemesi durumunda ise bu kişiler eşleri ve çocukları gibi en yakınlarını tanımakta bile zorlanır.

Her gün kola veya gazoz içenleri bekleyen tehlike! Gözlere verdiği zararı duyunca ağzınıza sokmayacaksınız Her gün kola veya gazoz içenleri bekleyen tehlike! Gözlere verdiği... Haberi Görüntüle

YÜZ KÖRLÜĞÜ BELİRTİLERİ

Hastalığın en belirgin belirtilerinden biri yüz körlüğü yaşayanların kişileri yüz dışı bilgileri kullanarak tanımaya çalışmalarıdır. Kişiyi yüzünden tanıyamayıp sesinden tanımaya çalışması gibi. Hastaların en yaygın şikayetlerinden biri filmlerin konularını takip etmekte zorlanmalarıdır. Hastalığa sahip kişiler tanıdıkları insanların yüzlerini de hayal etmekte zorlanır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading