Yandex Metrica

Bilim insanları takviyelerle kanser ilişkisini araştırdı! Kullanımları kanserden ölüm riskini azaltır mı?

En sık kullanılan iki takviye olan kalsiyum ve D vitamininin birlikte kullanımı kanser ölüm riskini azaltabilir mi? Yapılan bir çalışmaya göre bu takviyeleri düzenli kullanmak kanserden ölüm riski üzerinde etkiye sahip? İşte detaylar. 

Sağlık

26.03.2024, 17:14

Ölümcül bir özelliğe sahip olan kansere karşı sağlıklı bir yaşam tarzının önemi yadsınamaz. Ancak bunun yanında bazı gıda takviyeleri de kişiyi bu acımasız hastalıktan koruyabiliyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

KALSİYUM VE D VİTAMİNİ KANSERDEN KORUR MU?

Yapılan bir çalışma kalsiyum ve D vitamini takviyesi kullanmanın menopoz sonrası kadınlarda uzun vadeli kanser ölüm oranlarını potansiyel olarak azaltabileceğini öne sürüyor. 

Araştırma kapsamında meme veya kolon kanseri geçmişi olmayan 36 bin 282 postmenopozal kadın incelendi. Katılımcılar rastgele iki gruba ayrıldı: Bir gruba günde bin mg kalsiyum karbonat ve 400 IU D3 vitamini verilirken diğer gruba plasebo verildi.

Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor!  Osman Müftüoğlu da öneriyor Demansa karşı en değerli vitamin! Riski yüzde 40 düşürüyor! Osman... Haberi Görüntüle

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

22 YILLIK TAKİP YAPILDI

Ekip, ortalama 22,3 yıllık takip süresi boyunca, takviye kombinasyonunu alanların kanser ölümlerinde küçük bir azalma yaşadığını buldu. Ancak aynı zamanda kardiyovasküler hastalıklardan ölüm oranında da küçük bir artış oldu. 

Çalışma, genel ölüm oranı da dahil olmak üzere diğer sağlık sonuçları üzerinde anlamlı bir etki bulamadı. Ek olarak, katılımcıların bildirdiği takviye kullanım geçmişine dayalı olarak kanser etkilerinde farklılıklar gözlemlendi; ancak bu, kanser ölüm oranlarına yansıtılmadı, yalnızca kardiyovasküler hastalıkla ilgili olanlar yansıtıldı.

Araştırmacılar raporlarında "D vitamini takviyesinin kanserin önlenmesine etkisi, serum D vitamini konsantrasyonunun 50 nmol/L'nin üzerinde olmasına bağlı olabilir" diyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading