Yandex Metrica

Bebeğinizi yanınızda yatırmayın! Anne baba ile yatmaya alışan çocuk, ileriki yıllarda gelişim problemleri yaşamaya başlar!

Bebeğinizi yanınızda yatırmayın! Anne baba ile yatmaya alışan çocuk, ileriki yıllarda gelişim problemleri yaşamaya başlar!

Bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için onunla birlikte yatmak, ileriki dönemlerde bir alışkanlık haline gelebilir. Anne babadan ayrılmak istemesi zorlaşan bebeğin kişilik gelişimi zamanla olumsuz etkilenmeye başlar. Bu durumun önüne geçmek için ise uzmanların ebeveynlere bazı tavsiyeleri var.

Sağlık

23.01.2024, 19:54

Çocuklar birlikte uyumak doğru mu? Anne babasıyla yatan çocuk büyüyünce ne gibi kişilik problemleri yaşar? İşte cevaplar...

Emzirmek kolay olsun, altını almak pratik olsun, ağladığında susturmak kolay olsun diye yatağa alınan bebekler zamanla bu duruma alışır. Kendi yatağını tanımayan ve burayı güvende hissetmeyen bebek, anne babasının yatağından başka yerde uyumak istemez. 

Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz sütü nasıl yapılır? Yan etkisi var mı? Ceviz sütünün faydaları nelerdir? Ceviz sütü ne işe yarar? Ceviz... Haberi Görüntüle

ANNE BABASIYLA YATMAYA ALIŞAN ÇOCUK İLERİDE ZORLUK YAŞAR

Bu durum ilk başta size sevgi dolu bir ihtiyaç gibi gelse de zamanla hem anne baba hem de çocuğun gelişimi açısından sıkıntılar baş göstermeye başlar. Ebeveynleriyle aynı yatakta uyuyan çocuk onlardan duygusal olarak da ayrılamaz. Bu durum çocuğun ilerleyen hayatında yeni bir ortamda kendini bir birey olarak kabul ettirmesi zorlaşır. 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

ÇOCUĞU ODASINA ALIŞTIRMAK İÇİN NE YAPMAK LAZIM?

  • Öncelikle sabırlı olmak gerekiyor. Çocuğunuzun odasında vakit geçirmesini sağlayarak işe başlayabilirsiniz. Birlikte oyun oynayacaksanız yer seçiminiz mutlaka çocuğunuzun odasından yana olsun. 
  • Odasında düzeltilebilecek kısımları çocuğunuzdan fikir alarak ve çocuğunuzla birlikte düzeltin. 
  • Onunla uykuya dalmadan önce sohbet edebilir ya da masal okuyabilirsiniz. Bu duruma alıştıktan sonra yanına uzanmak yerine yanına oturabilir, onun uykuya dalmasını bekleyebilirsiniz. 
  • Kısa bir süre için çocuğunuz uyuyana kadar yanına yatabilir, çocuğunuz uykuya daldıktan sonra kendi yatağınıza geçebilirsiniz. 
Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

UYKUDAN KALKIP YANINIZA GELİRSE GERİ GÖTÜRÜN

Bu arada uykusundan uyanıp yanınıza gelen çocuğunuzu, yatağınıza yatırmak yerine odasına ya da yatağına geri götürmelisiniz. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading