Yandex Metrica

Bağırsak kanserinin nüksetmesini önleyen sihirli içecek! Uzmanlar her gün en az iki fincan öneriyor

Dünya genelinde yıllardır en çok tüketilen içecek olan kahve sağlık için de uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Bu içeceğin faydalarına bir yenisi eklendi. Araştırmalar günde en az iki fincan kahve içmenin bağırsak kanseri hastalarında nüksetme ihtimalini azalttığını ortaya koyuyor.

Sağlık

28.03.2024, 05:44

Kahve içmenin sağlığa olan faydaları bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmış durumda. Yeni araştırmaya göre ise, günde iki ila dört fincan kahve içen bağırsak kanseri hastalarında hastalığın geri gelme riski daha düşük.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

GÜNDE İKİ FİNCAN NÜKSETMEYİ ÖNLÜYOR

Hollandalı ve İngiliz araştırmacıların bin 719 bağırsak kanseri hastasıyla yaptığı araştırmada, en az iki fincan kahve içenlerde hastalığın tekrarlama riskinin daha düşük olduğu ortaya çıktı.  

Çalışmaya göre, günde en az beş fincan kahve içen hastaların, iki fincandan az içenlere kıyasla hastalığın tekrarlama olasılığı yüzde 32 daha azdı. Daha yüksek düzeyde kahve tüketiminin de hastanın hayatta kalma şansıyla güçlü bir şekilde ilişkili olduğu ortaya çıktı.

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

ÖLÜM RİSKİNİ DE DÜŞÜRÜYOR

Araştırmaya göre günde en az iki bardak içenlerin,  içmeyenlere göre ölüm riski daha düşüktü. Ve nüksetme riskinde olduğu gibi, en az beş fincan kahve içenlerin  ölüm riskinde yüzde 29'luk bir azalma görüldü.

Profesör Ellen Kampmann'a göre üç ila dört fincan kahve içmenin bağırsak kanserinin geri gelme olasılığını azaltabileceğini göstermesi ilginç.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KARACİĞER VE RAHİM KANSERİNDE DE GEÇERLİ Mİ?

Kahvenin karaciğer ve rahim kanseri riskini azalttığına dair zaten güçlü kanıtlar var. Aynı şeyin ağız, yutak, gırtlak ve deri kanseri için de geçerli olduğuna dair bazı kanıtlar var.

Kahve, antioksidan özelliklere sahip olan ve bağırsak kanserine karşı koruma sağlayabilen yüzlerce biyolojik olarak aktif bileşik içeriyor. Aynı zamanda bağırsak kanserinin gelişimi ve ilerlemesiyle bağlantılı olan inflamasyonu ve insülin düzeylerini de azaltıyor ve bağırsak mikrobiyomu üzerinde potansiyel olarak yararlı etkilere sahip.

Öte yandan kahvenin tek faydası bu değil. İşte kahveninin bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış diğer yararları. 

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

YAŞAM SÜRESİNİ UZATIYOR

Kadınlarda yüksek ölüm riski olan, kalp krizi, felç, diyabet ve böbrek gibi hastalıklarda, sıkça kahve tüketen kadınların ölüm riski, kahve tüketmeyenlere oranla daha az.

Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Ayağınızdaki bu değişikliği önemseyin! Kardiyoloğa gitmeniz gerekebilir Haberi Görüntüle

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Günde 2 bardak kahve içmek kalp yetmezliği riskini azaltabilir.

İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı İşte geçmeyen ağrıların sebebi! Uzmanlar ağrıyı anında kesen sebzeyi açıkladı Haberi Görüntüle

PARKİNSON RİSKİNİ AZALTIYOR

Kafein sadece Parkinson hastalığına yakalanma riskinizi azaltmakla kalmaz aynı zamanda Parkinson hastalığına sahip bireylerin de vücut hareketlerini daha kolay kontrol edebilmesine olanak sağlar.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ALZHEIMER'DAN KORUYOR

Amerikan toplumunda Alzheimer hastalığına sahip bireylerin yaklaşık yüzde 66’sı kadınlar. 2 bardak kahvedeki kafein miktarı bu hastalığa karşı kayda değer bir koruma sağlar. Araştırmalara göre günde 2-3 bardak kahve içen 65 yaş ve üstü kadınların demans hastalığına yakalanma ihtimali genele kıyasla daha düşüktür.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

FELÇ İHTİMALİNİ AZALTIYOR

Günde en az 1 bardak kahve içen kadınların daha düşük felç riski olduğu tespit edilmiştir. Felç riski kadınlarda dördüncü sıradaki ölüm sebebi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading