Yandex Metrica

Badem ye, uykusuz kalma! Hangi yiyecekler uykusuzluğa iyi geliyor?

Badem ye, uykusuz kalma! Hangi yiyecekler uykusuzluğa iyi geliyor?

Uykusuzluk farklı sebeplere dayanabiliyor. Yorgunluk, stres, kullanılan ilaçlar birer uykusuzluk sebebi olabilir. Bu duruma karşı tüketilebilecek bazı besinler var. Selenyum içeren tüm gıdalar uyku sorununa karşı büyük bir fayda sağlıyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:07

Her insan hayatının bir yerinde uyku sorunu yaşar. Bunun ana nedeni genellikle ruh sağlığımızla ilgili olsa da birçok çalışma, belirli besinlerin eksikliğinin de sorunun bir parçası olabileceğini düşündürüyor. 

Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Ne ilaç ne krem! Bu hareket migrenden eser bırakmıyor! Kaşlarınızın... Haberi Görüntüle

UYKUSUZLUĞA KARŞI BADEM 

Bu besinler arasında ilk sırada badem geliyor. Uyku uzmanlarına göre badem, uykusuzluk çeken kişilerde eksik olan selenyum kaynağı. Badem dışında diğer selenyum kaynakları arasında sığır eti, hindi, zenginleştirilmiş tahıllar, tam buğday ekmeği, fasulye, mercimek ve yumurta bulunuyor.

Sağlıklı bir uyku için ortalama bir yetişkinin günde sadece 5 mikrogramselenyum alması yeterli. Hamile kadınların ise 60 ila 70 mikrogram selenyuma ihtiyacı var.

Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Bebeklerle konuşmanın inanılmaz etkisi keşfedildi! Altıncı aydan itibaren fark görülüyor Haberi Görüntüle

SELENYUM NE İŞE YARAR?

Uykuya yardımcı olmasının yanı sıra, selenyumun başka faydaları da var. Bu mineral vücuda üreme, tiroid hormonu metabolizması ve enfeksiyonlara karşı korunma sürecinde yardımcı oluyor.

Selenyum eksikliğinin eksik olduğu ise, saç dökülmesi, tırnakların ve cildin şeklindeki değişiklikler, kaşıntılı kafa derisi veya kepek, aşırı yorgunluk, beyin sisi, kas zayıflığı, zayıf bir bağışıklık sistemi ve doğurganlık problemlerinden anlaşılabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading