Yandex Metrica

Astımdan iltihaplanmaya kadar adeta şifa kaynağı.... Sığırkuyruğu bitkisi nasıl kullanılır?

Astımdan iltihaplanmaya kadar adeta şifa kaynağı.... Sığırkuyruğu bitkisi nasıl kullanılır?

Bitkiler, tıp alanında sıklıkla kullanılıyor. Sığırkuyruğu bitkisi de yüzyıllardır şifa dağıtan bir çiçek aslında. Verbasum olarak da bilinen sığırkuyruğuna, solunum problemleri, sindirim sorunları ve cilt rahatsızlıklarını tedavi etmede başvuruluyor.

Sağlık

23.04.2024, 17:08

Sığırkuyruğu bitkisel tıpta yüzyıllardır kullanılan yaygın bir bitki. Çoğu bahçıvan onu bir ot olarak görse de, çiçekleri ve yaprakları ile öne çıkıyor. 

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

SIĞIRKUYRUĞU OTUNUN İNANILMAZ FAYDALARI

Şifalı bitkiler uzmanları tarafından diğer sağlık sorunlarının yanı sıra solunum problemleri ve sindirim sorunlarını tedavi etmek için sıklıkla kullanılan sığırkuyruğu, cilt rahatsızlıklarını ortadan kaldırabiliyor. İltihaplanma, akciğer hastalığı, astım, ishal, öksürük ve migrene karşı bu bitki kullanılabiliyor. 

Sığırkuyruğu üzerinde mevcut olan tek insan denemelerinden biri, bitkinin vajinal doğum yırtıkları için kullanımına bakılan aratırmadır. Çalışmada, yeni anneler epizyotomi yaraları üzerine 10 gün boyunca günde iki kez sığırkuyruğu kremi müstahzarı kullandı. Bu kremin, yaraların iyileşmesini hızlandırdığı görüldü. 

Çeşitli bitkilerle ilgili bir incelemeye göre, sığırkuyruğunun bildirilen hiçbir yan etkisi yok. Ancak yine de dikkatli kullanmak gerekiyor. Bazı takviyelerin çocuklar, hamile veya emziren kişiler veya belirli tıbbi durumları olan kişiler için güvenli olmayabileceğini akılda tutmak gerekiyor. 

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

NASIL KULLANILIR?

Sığırkuyruğu otu günümüzde pek çok şekilde kullanılabiliyor. 
1 bardak sıcak suda 1 tatlı kaşığı sığır kuyruğu bitkisini demleyip içebilirsiniz. Aktarda bulabileceğiniz sığır kuyruğu yağı ile cildinize bakım yapıp hücrelerin iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
Kulak ağrısını geçirmek için; bir iki damla sığır kuyruğu yağı ile bir tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp bu karışımdan bir miktar kulağınıza sürebilirsiniz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading