Yandex Metrica

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ADF'yi değerlendirdi: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan yeni bir siyaset bilimi formatı'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ADF'yi değerlendirdi: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan yeni bir siyaset bilimi formatı'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ADF’nin tamamlandığını belirterek "Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan nispeten yeni bir siyaset bilimi formatıdır." ifadesini kullandı.

Gündem

07.03.2024, 06:34

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu ve Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu sonrasında basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ADF’nin tamamlandığını belirterek "Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan nispeten yeni bir siyaset bilimi formatıdır." dedi.

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremleri hatırlatan Lavrov, bu organizasyonun gerçekleştirilemediğini, bunun yerine deprem yaralarının sarılmasına çaba gsösterildiğini belirtti. Rusya'nın Türkiye'nin yardımına koşan ilk ülklerden biir oladuğuna işaret eden Lavrov, deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri, inşaat malzemeleri, insani yardım gönderdiklerini aktardı.

Kocaeli'de yarın okullar tatil mi edildi 14 Mayıs? Kocaeli'de yarın okullar tatil mi edildi 14 Mayıs? Haberi Görüntüle

ADF'NİN MİSYONU

Bu sene gerçekleştirilen toplantılarla geçen yılın telafi edildiğini aktaran Rusya Dışişleri Bakanı, forumda devlet ve hükümet başkanları da dahil olmak üzere 100'den fazla ülkenin temsil edildiğini, dışişleri bakanları düzeyinde çok sayıda katılımcı olduğunu bildirerek, "Bu fırsatı değerlendirerek basın aracılığıyla Türk meslektaşlarımıza misafirperverlikleri ve sıcak karşılamaları için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." dedi. Konuşmasında ABD'ye de eleştiriler getiren Sergey Lavrov, ABD öncülüğündeki Kolektif Batı’nın, tüm devletlerin egemen eşitliğine saygı ilkesi ile Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nün ilkelerini açıkça hiçe saymasına dikkati çektiğini söyledi ve Batı’nın mevcut uluslararası durumu kendi kurallarını dayatmak için kullandığını belirtti. Lavrov, konuşmasını "Umarım (forumdaki) müzakere faydalı olmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuştuğu oturum ve diğer panellerde nerede olduğumuz ve uluslararası yükümlülüklerimize nasıl yaklaştığımızı yeniden düşünmemiz gerektiği vurgulandı." diyerek tamamladı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading