Yandex Metrica

Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? Muhammet Emin Akbaşoğlu aslen nereli ve kaç yaşında?

Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? Muhammet Emin Akbaşoğlu aslen nereli ve kaç yaşında?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir? Muhammet Emin Akbaşoğlu kaç yaşında ve aslen nereli?

Politika

26.04.2024, 06:31

27. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili olan ve Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Muhammet Emin Akbaşoğlu son zamanlar sıklıkla gündeme gelmektedir. Peki Muhammet Emin Akbaşoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? 

İşte Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun hayatını ve biyografisini sizler için derledik. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU KİMDİR? 

6 Ekim 1968 tarihinde İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde dünyaya gelen Muhammet Emin Akbaşoğlu, aslen Çankırılıdır. Akbaşolu, lise eğitimini Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlamış ve ayrıca Halkla İlişkiler Bölümü’nü de bitirerek ikinci kez mezun olmuştur.  

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Gaziosmanpaşa Milli Gençlik Vakfı’nın İlçe Başkanlığı ve ESAM’ın (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 

1994 yılında gerçekleşen seçimlerden sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak göreve başlayan Akbaşoğlu, ardından Adalet Bakanlığı’nın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda da Hukuk Müşaviri ve I. Hukuk Müşaviri olarak görevine devam etmiştir. 

Muhammet_Emin_Akbaşoğlu

Daha sonra Adli Tıp Kurumu’nun Başkan Yardımcılığı görevine atanan Muhammet Emin Akbaşoğlu, Avrupa ülkeleri ile beraber gerçekleştirilen Geliştirilmiş Bilirkişilik Projesi’nin de Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev almış ve pek çok sivil toplum kuruluşunun yönetimlerinde bulunmuştur. 

AK Parti’den 25, 26 ve 27. dönemler Çankırı Milletvekili seçilen Akbaşoğlu, 26. dönemde ise Anayasa Komisyonu’nda Katip Üyesi olarak görev almıştır. 

AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürütmekte olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca Arapça ve İngilizce bilmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading