Yandex Metrica

Bu pazar seçim olsa... SONAR anketinden herkesi şaşırtan sonuçlar çıktı

Bu pazar seçim olsa... SONAR anketinden herkesi şaşırtan sonuçlar çıktı

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyona rağmen halk "Bu meseleleri güçlü lider çözer" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini sürdürüyor. SONAR şirketinin son düzenlediği anket, HDP ile kol kola giren aktör ve partilerin gerilemekte olduğuna işaret ediyor. İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Akşener'in de altına düştü, Kılıçdaroğlu ise listenin son sırasında.

Politika

23.01.2024, 19:28

Hakan Bayrakçı'nın kamuoyu araştırma şirketi SONAR, cumhurbaşkanı adaylarına destek düzeyi ve partilerin son durumuna ilişkin çarpıcı bir ankete imza attı.

13-24 Haziran tarihleri arasında 3 bin 100 kişiyle yapılan yüz yüze ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer adayların toplamından daha fazla oy alırken, bir süredir devam eden yükselişini sürdürdüğü gözlenen İYİ Parti elde ettiği oranla 'ana muhalefet'te CHP'yi zorlar hale geldi. 

Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim daha istifa etti! Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim... Haberi Görüntüle

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI SIRALAMASI

SONAR katılımcılara isim vermeden şu soruyu sordu: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsunuz?"

Vatandaşların yüzde 40,2'si bu soruya 'Recep Tayyip Erdoğan' cevabını verdi. Erdoğan'ın ardından gelen ismin ne Kemal Kılıçdaroğlu ne de Ekrem İmamoğlu olması dikkat çekiyor. Yüzde 17,8'lik oranla Mansur Yavaş, Erdoğan'ın arkasından gelen isim... İşte cumhurbaşkanı adayları konusunda SONAR anketinde oluşan sıralama:

1-Recep Tayyip Erdoğan: 40,2 (yüzde)
2-Mansur Yavaş: 17,8
3-Meral Akşener: 10,4
4-Ekrem İmamoğlu: 10,1
5-Selahattin Demirtaş: 4,6
6-Kemal Kılıçdaroğlu: 4,3

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

HDP ONLARI GERİLETİYOR

Ankette HDP muhalefetine rağmen Mansur Yavaş ve Meral Akşener isimlerinin öne çıktığı, HDP'ye açık destek veren Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerilemekte olduğu görüldü. İmamoğlu daha önceki anketlerde Mansur Yavaş'ın ardından 3. sırada geliyordu. Terör örgütü yandaşlarına uzattığı zeytin dalının onu hem Yavaş hem de Akşener'in altına itmiş olduğu sonuçlara net biçimde yansıdı. 

Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim daha istifa etti! Koray Aydın seçilmediği için görevi bıraktı! İYİ Parti'de bir isim... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU SON SIRADA 

SONAR anketinin en çarpıcı sonucu ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun listenin son sırasında Selahattin Demirtaş'ın bile altında kalması oldu. Bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Adaylığını açıkla" çağrılarına rağmen Kılıçradoğlu'nun henüz kararlı biçimde ortaya çıkamamış olması ve helalleşme mesajlarıyla aynı anda benimsediği 'intikamcı' çağrıların antipatik bulunması olduğu belirtiliyor. Yanındaki ülkücü isimleri pasifize ederek partisini Kemalist ve laikçi bir çizgiye kaydıran Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP tabanından puan toplamakta olduğu sanılıyor. 

SONAR anketi, halkın bir kez daha 'güçlü lider' arayışında olduğunu gösterirken, mevcut ekonomik kriz ve yüksek enflasyona rağmen milletin çözüm olarak yine Erdoğan'ı işaret ettiğini gözler önüne seriyor. 

MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı Haberi Görüntüle

PARTİLERİN OY DURUMU NE?

SONAR anketinde partilerin oy dağılımı ise şöyle gerçekleşti:

1-AK Parti: 32,3
2-CHP: 23,1
3-İYİ Parti: 19
4-HDP: 7,5
5-MHP: 7,1
6-DEVA Partisi: 1,7
7-BBP: 1,6
8-Memleket Partisi: 1,4
9-Zafer Partisi: 1,3
10-Türkiye Değişim Partisi: 1,2
11-DSP: 1,2
12-Yeniden Refah Partisi: 1,1
13-Diğer: 1,5

Suriye ve Irak tezkeresine HDP ile birlik olup karşı çıkan CHP millet nezdinde giderek puan kaybediyor. Doğu Akdeniz için çok kritik Libya tezkeresine bile CHP ve HDP 'hayır' oyu kullandı. Oysa İYİ Parti'li vekiller milli meselelerde Meclis'teki oylamalarda CHP ile sürekli ters düşüyor. Son anketler, CHP'nin HDP güdümüne girmiş olmasından rahatsızlık duyan vatandaşların İYİ Parti'ye kayma eğiliminde olduğunu ortaya koydu. CHP'deki gerilemenin devam etmesi halinde İYİ Parti, 'ana muhalefet partisi' konumuna oturacak.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading