Yandex Metrica

Altılı Masa'nın adayları belli oldu: Şimdilik 4 kişi...

Altılı Masa'nın adayları belli oldu: Şimdilik 4 kişi...

Cumhurbaşkanlığı konusunda Altılı Masa'da aday enflasyonu yaşanıyor. Ortak bir isim belirlenemezse 2023'te aday olacağını açıklayan son isim Ali Babacan oldu. Böylece 6 liderin bulunduğu masada adaylığa göz kırpanların sayısı -şimdilik- 4'e yükseldi.

Politika

23.01.2024, 19:58

CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partilerinin oluşturduğu Altılı Masa'da cumhurbaşkanlığı için aday enflasyonu yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adaylık yarışına son olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldı. 

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan ve İYİ Parti teşkilatının 'aday ol' çağrılarını geri çevirmediği gözlenen Meral Akşener de, CHP'li Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nu Altılı Masa'ya kabul ettiremezse kendi adaylığını açıklayacak. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanbeyli'deki mitingde cumhurbaşkanı adaylığını açıklamış, partililerin isteklerini geri çevirmeyeceğini dile getirmişti. 

Bu durumda Altılı Masa bünyesinde cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünmeyen sadece iki lider kaldı: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal. 

Liderler 7. yuvarlak masa toplantısını 2 Ekim'de CHP Genel Merkezi'nde yapmış ve cumhurbaşkanı adayı konusunda bir karara varamamıştı.

Karamollaoğlu'nun gönlünden tıpkı Ali Babacan'ın olduğu gibi Abdullah Gül ismi geçtiği biliniyor. Ancak hem Karamollaoğlu hem de Babacan, Abdullah Gül'ü tüm liderlere kabul ettiremeyeceğinin farkında. 

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise "Adayımız Altılı Masa içerisinden çıkmalı" diyerek hem Abdullah Gül'e hem de Meral Akşener'in çantasındaki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ihtimallerine kapıyı kapatmıştı. 

Gelinen noktada muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu Gordion Düğümü'ne dönüştü. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading