Yandex Metrica

Türkiye'de satışa çıkmadan talep patlaması yaşandı! Hem elektrikli hem de Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili oldu

Türkiye'de satışa çıkmadan talep patlaması yaşandı! Hem elektrikli hem de Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili oldu

Ülkemizde sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarının artışı devam ederken, hem elektrikli hem de sıfır otomobiller arasında en ucuzu olan Citroen Ami‘nin Türkiye fiyatı belli oldu. Detaylar haberimizde...

Otomobil

23.01.2024, 19:24

Citroen Ami, küçük boyutu, B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaş ve üzeri kişilerin kullanabileceği ve elektrikli olmasıyla dikkat çeken, ekonomik olarak da iyi bir çözüm olarak piyasaya sürülmüştü. Online satış yoluyla Citroen müşterilerine ulaştırılan araç, Türkiye resmi çıkışını yaptı ve fiyatı da açıklandı. Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı 219.000 TL olarak duyuruldu.

Dört tekerlekli motorlu bisiklet sınıfına giren Citroen Ami’nin otoyol ve köprüleri, İstanbul’daki Avrasya Tüneli’ni kullanması yasak.

T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi Haberi Görüntüle

CİTROEN AMİ ÖZELLİKLERİ

Citroen Ami, 8 beygir güç ve 50 Nm tork üreten 5.5 kWh’lık ityum iyon bataryaya sahip. Aracın maksimum hızı 45 km/h ve maksimum sürüş mesafesi 75 kilometre. 10 saniyede 45 kilometreye çıkabilen Ami, standart priz (220V) ve elektrik kablosuyla 3 saatte şarj edilebiliyor.

Citroen Ami Teknik özellikler

16 yaşından itibaren B1 ehliyetle kullanılabilir
2.41 m uzunluk ve 7.20 m dönüş çapı
4 adet kit ve 2 farklı paket ile 6 farklı kişiselleştirme seçeneği
Geniş camlı yüzeyler, panoramik tavan
75 km sürüş menzili
220 V ev tipi prizle 3 saatte %100 şarj

Şu ana kadar 400 adet kurumsal satış yaptığını açıklayan Citroen Türkiye Genel müdürü Selen Alkım, “Perakendede ise hali hazırda 300’den fazla müşteri aracı almak için ön talep oluşturdu. Bu sene içerisinde tedariğe bağlı olarak perakende kanalında 500 adet civarında satış öngörüyoruz. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz yüzde 100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami’nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Tasarımı ile dört tekerlekli motosikleti andıran aracın Avrupa’da satış fiyatı 6 bin Euro. 2 kişilik aracın Türkiye’te gelen ilk parti görüntüleri geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya çıkmıştı.Citroen Türkiye Genel müdürü Selen Alkım, Ami’de tamamen online bir satış stratejisi izleyeceklerini belirterek şirketin resmi web sitesi üzerinden bayilerin de entegre olduğu sistemle bir tıkla Ami’nin satın alma yolculuğunu tamamlayacaklarını söyledi. Üstelik bu online satın alma yolculuğunda aracı satın alan her müşteriye aracını evine kadar gönderme veya istediği adreste teslim etme hizmeti de sunulacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading