Yandex Metrica

Bakanlık duyurdu: Elektrikli otomobili olanlar ve almak isteyenler dikkat

Bakanlık duyurdu: Elektrikli otomobili olanlar ve almak isteyenler dikkat

Ticaret Bakanlığı elektrikli araç ithalatına ilişkin düzenlemeyi 29 Kasım 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlamıştı. Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan (Çin, ABD, Japonya, Meksika gibi ülkeler) elektrikli araçların satışına ilişkin tebliğ dün itibarıyla yürürlüğe girdi. Yetkili servis, çağrı merkezi, yerleşik temsilci, servis personelinde yeterlilik belgesi gibi şartlar sağlamayan markalar bugünden itibaren satış yapamayacak.

Otomobil

26.04.2024, 15:06

Ticaret Bakanlığı yaptığı düzenleme ile birlikte, Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayanlarının (Çin, ABD, Japonya, Meksika gibi ülkeler) Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulması halinde, gümrük beyannamelerinin tescilinde gümrük idarelerince, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca veya yetki verdiği kurum veya kuruluşça düzenlenen “İzin Belgesi” aranmaya başladı.


T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYORDU

Son dönemde özellikle Çin üzerinden farklı markalar Türkiye'ye gelip satışlarını gerçekleştiriyordu. Bazı markalar bakım-onarım için özel servislerle anlaşıyor ve satış sonrası destek hizmeti alınamazsa vatandaşlar mağdur olabiliyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading