Yandex Metrica

Dünya otomobil devinden son dakika Türkiye kararı! Fiyatlar düşecek

Dünya otomobil devinden son dakika Türkiye kararı! Fiyatlar düşecek

Dünyada ilk kez Türkiye'de üretilecek olan Toyota'nın şarj edilebilir hibrit modeli Yeni C-HR'nin batarya üretim hattı da Sakarya'da kurulacak.

Otomobil

08.02.2024, 08:50

Dünyada ilk kez Türkiye'de üretilecek olan Toyota'nın şarj edilebilir hibrit modeli Yeni C-HR'nin ilk batarya üretim hattı da Sakarya'da kurulacak. 

Otomobillerde denge değişecek! IEA'dan dikkat çeken rapor: 2030'a kadar 5'inden 1'i elektrikli olacak! Otomobillerde denge değişecek! IEA'dan dikkat çeken rapor: 2030'a kadar 5'inden... Haberi Görüntüle

DÜNYADA İLK KEZ

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, şarj edilebilir C-HR'yi dünyada ilk kez Türkiye'deki fabrikasında üretecek ve şirketin Avrupa'daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olacak.

T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi Haberi Görüntüle

1,5 MİLYON OTOMOBİL HEDEFİNE KATKI SUNULACAK

Yeni C-HR'nin, Toyota'nın Avrupa'da 2025 yılına kadar 1,5 milyon adet otomobil satış hedefine önemli bir katkıda bulunması bekleniyor. Böylelikle TMMT markanın Avrupa elektrifikasyon dönüşümünde de kritik rol oynayacak.

T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi Haberi Görüntüle

FARKLI ELEKTRİFİKASYON SEÇENEKLERİ SUNACAK

Yeni Toyota C-HR, şirketin karbon nötr taahhüdünü yansıtırken yoğun rekabetin yaşandığı ve Avrupa'nın en büyük pazarı olan C-SUV segmentine farklı elektrifikasyon seçenekleri sunacak. Hibrit versiyonuna ilave olarak yerli üretim batarya ile üretilen şarj edilebilir hibrit C-HR, Toyota'nın 2030'daki yüzde 100 elektrikli modeller hedefine önemli bir katkı sağlayacak.

Yeni Toyota C-HR, C-SUV segmentinde Toyota'nın yeni dizayn anlayışını da çarpıcı şekilde yansıtacak. Bu projeyle Toyota Yeni Global Platform (TNGA2) üzerinde 5. Nesil hibrit ve şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip yeni C-HR, dünyada ilk olarak Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'de üretilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading