Yandex Metrica

Araba fiyatları dip yapacak! 2. el otomobil piyasası için kritik uyarı: 2 hafta daha bekleyin

Araba fiyatları dip yapacak! 2. el otomobil piyasası için kritik uyarı: 2 hafta daha bekleyin

2. el otomobil piyasasında deprem etkisi yaratacak uyarı. Uzmanlar araba almak isteyenlere 2 hafta daha bekleyin uyarısında bulundu. Fiyatların dip yapacağını söyleyen uzmanlar sektör kaynaklı bilgileri paylaştı. İşte detaylar...

Otomobil

15.03.2024, 16:41

Youtube üzerinden ekonomi programları sunan Hatice Kolçak, "Geldiğimiz noktada en önemlisi ticari krediler. Ticari krediler tıkanma noktasına geldi. Esnaf kredisiz iş yapamaz ama şu anda krediler yüzde 70’lere dayandı. Dahası, bankalar yüksek faize rağmen kredi vermek istemiyor. Veren bankalarda en fazla bir aylık süre tanıyor. Bu şekilde ticari kredilerin önün tamamen tıkanmış durumda" ifadelerini kullandı. 

T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi T8X müjdesi! TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tarih verdi Haberi Görüntüle

2 HAFTA BEKLEYİN ÇAĞRISI

Otomotiv sektörünün uzman isi Hacı Ömer Kılınç ise, kredi musluklarının kapanmasıyla beraber ikinci el araç fiyatlarının düşmeye başlayacağını duyurdu. 2 haftaya kalmaz ikinci el otomobil fiyatlarının giderek çok daha aşağılara geleceğinin müjdesini veren Kılınç, 2'inci el otomobil fiyatlarının düşüs nedenlerini paylaştı.

Kredi faizlerinde ki artış ve kredi kullanımlarına getirilen kısıtlamalar nedeniyle sıfır araç filolarının piyasaya, ellerinde ki ikinci elleri sürmeye başladığını belirten Kılınç, bu filoların sıfır araç filolarını yenileyebilmek için kredi kullanmak zorunda kaldığını ama kredi bulamadıkları içinde ellerindeki ikinci elleri 10’ar bin, 20’şer bin adetlerle piyasa sürmeye başladıklarını belirtti.

Otomobillerde denge değişecek! IEA'dan dikkat çeken rapor: 2030'a kadar 5'inden 1'i elektrikli olacak! Otomobillerde denge değişecek! IEA'dan dikkat çeken rapor: 2030'a kadar 5'inden... Haberi Görüntüle

FİYATLAR DİP YAPACAK

İkinci el otomobil piyasasını bu filoların belirlediğine dikkat çeken Kılınç, bazı marka araçların çok daha düşeceğine dikkat çekti. Konuya ilişkin Ömer Kılınç şu açıklamaları yaptı.

Kılınç, "Bu sıfır araç filoların en çok tercih ettiği araçlar Clio, Astra, Audi 3, Egea, Megan, Duster ve BMW 3.20 modelleridir. Bakın piyasada bulunan Audi 3’lerin hemen hemen hepsi filolardan çıkan araçlardır. Bu araçların hepsi kiralama şirketlerin tercih ettiği araçlardır. Bizim aldığımız duyumlara göre piyasaya bu modellerden daha fazla araç sürülecek. Bu modellerin fiyatları piyasadan çok daha aşağıya sürüleceği için bu modellerde ikinci ellerin düşme şansı çok daha fazla. Bakın, bazı filolarda var onlar; Peugeot 3008, Toyota Corolla ve Opel Corsa kullanıyor. Bunlarda piyasaya ucuz fiyatlardan sürülecek ama Clio, Astra, Audi 3, Egea ve Megan gibi araçlara göre fiyatlarının düşmesi daha az olacak ama nihayetinde bunlarında fiyatı düşmüş olacak" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading