Yandex Metrica

Sitede Ara

MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme

MSB'den son dakika açıklaması: Türkiye ile Yunanistan arasında kritik görüşme

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı yapıldı. Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan görüşmenin olumlu bir havada geçtiği duyuruldu.

Gündem

05.05.2024, 00:42

Türkiye ile Yunanistan Güven Artırıcı Önlemler Toplantılarına devam ediyor. Son olarak 2023 Kasım ayında Ankara'da gerçekleştirilen toplantıların yeni turu Yunanistan'ın başlenti Atina'da bulunan Yunanistan Savunma Bakanlığında yapıldı. Toplantıda büyükelçiler ve askeri yetkililer yer aldı. Taraflar 2024 yılı boyunca daha önce mutabık kalınan güven artırıcı önlemleri yeniden değerlendirerek, 2025 yılı uygulama planını ele aldı. MSB'den yapılan açıklamada toplantının olumlu bir havada geçtiği bildirilirken bir sonraki turun Atina'da gerçekleştirileceği belirtildi. 

Bakan Fidan canlı yayında konuştu: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor Bakan Fidan canlı yayında konuştu: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor Haberi Görüntüle

BİR ÖNCEKİ TUR ANKARA'DA YAPILMIŞTI

Kasım 2023'te Türkiye ve Yunanistan heyetleri arasında Güven Arttırıcı Önlemler (GAÖ) toplantısı yapılmış, toplantıda önlemlerin 2024 yılı boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da gerçekleştirilen GAÖ toplantısında her iki heyetin de büyükelçiler ve yüksek rütbeli askerler ile sivil yetkililerden oluştuğu belirtildi. Açıklamada, toplantının ardından tarafların önceden mutabık kalınan GAÖ'lerin 2024 yılı boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya vardığı ifade edilerek, "Türk ve Yunan heyetleri arasında Güven Arttırıcı Önlemler (GAÖ) toplantısının yeni turu 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Toplantı Ankara'da Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde yapılmıştır. Her iki heyet de büyükelçiler ve yüksek rütbeli askerler ile sivil yetkililerden oluşmuştur. Toplantıda her iki taraf, yetkili makam onayını müteakip önceden mutabık kalınan GAÖ'lerin 2024 yılı boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya varmıştır. Söz konusu toplantı olumlu bir havada gerçekleşmiştir. Her iki taraf ayrıca temasta kalmak ve üzerinde mutabık kalınan GAÖ'lerin uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla bir İletişim Noktası (Point of Contact) Mekanizması kurmaya karar vermiştir. Bir sonraki toplantı Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecektir" ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading