Yandex Metrica

Sitede Ara

Katil Netanyahu daha fazla kan istiyor: Refah'a karadan saldırı için yeni açıklama

Katil Netanyahu daha fazla kan istiyor: Refah'a karadan saldırı için yeni açıklama

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'nin güneyine sürülen sivilleri öldürmeye kararlı. Refah'a karadan salsırı yapılmamasını isteyenlere tepkşi gösteren Netanyahu, "Bizden oraya hareket etmememizi isteyenler savaşı kaybetmemizi söylüyor. Bu gerçekleşmeyecek." dedi.

Dünya

18.04.2024, 12:21

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 5 ayı aşkın zamandır devam ediyor. Bu süre zarfında 30 bini aşkın Filistinli sivil hayatını kaybederken 70 binin üzerinde de yaralı var. Ölenlerin önemli bir kısmı kadın ve çocuklardan oluşuyor. İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun askeri mezuniyet töreninde yaptığı konuşmaya yer verdi. Gazze'ye yönelik saldırılar ve 1,5 milyon Filistinlinin adeta tutsağa dönüştüğü Refah kentine saldırılar hakkında konuşan Netanyahu, bu kente karadan saldırmalarının zaruri olduğunu söyledi. 

Heniyye'den ateşkes açıklaması: 'Biz kabul ettik ancak İsrail buna saldırıyla cevap verdi' Heniyye'den ateşkes açıklaması: 'Biz kabul ettik ancak İsrail buna saldırıyla... Haberi Görüntüle

"SAVAŞI KAYBETMEMİZİ İSTİYORLAR"

Refah kentini "Hamas'ın son kalesi" olarak nitelendiren Netanyahu, "Bizden oraya hareket etmememizi isteyenler savaşı kaybetmemizi söylüyor. Bu gerçekleşmeyecek." dedi. Binyamin Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusundan, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın "tahliyesi" ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlayarak Savaş Kabinesi'ne sunmasını istemişti. İsrail ordusunun, 26 Şubat'ta, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı "Refah'ın tahliyesi" ve saldırı planını Savaş Kabinesi'ne sunduğu bildirilmişti.

Kanal 13 televizyonu İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın ABD'nin başkenti Washington'da bir dizi görüşmeler yaptığını, yetkililere  İsrail'in Refah'tan vazgeçemeyeceğini ve bu adımın gerekli olduğunu açıkça ifade ettiğini duyurmuştu.

Kızıldeniz'de gerginlik sürüyor: Yemen'deki Husiler ABD'ye ait savaş gemisini vurdu Kızıldeniz'de gerginlik sürüyor: Yemen'deki Husiler ABD'ye ait savaş gemisini vurdu Haberi Görüntüle

REFAH'TA DURUM

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden Oldu. Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 5 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı. Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading