Yandex Metrica

Sitede Ara

İşgalci yerleşimciler Batı Şeria'da terör estirdi: Filistinlilere saldıran silahlı grup evlere baskın yaptı

İşgalci yerleşimciler Batı Şeria'da terör estirdi: Filistinlilere saldıran silahlı grup evlere baskın yaptı

İşgalci Yahudi yerleşimciler, batı Şeria'da birçok noktada Filistinlilere ve mülklerine saldırdı. Saldırılarda evlere baskınlar düzenlenirken bazı Filistinliler darbedildi.

Dünya

15.03.2024, 05:13

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları devam ediyor. Batı Şeria'nın birçok noktasında düzenlenen saldırılarla ilgili Bedevi Haklarını Savunma Örgütü (BEYDER) Başkanı Hasan Melihat, Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Melihat, bir grup silahlı yerleşimcinin Eriha'nın kuzeybatısında bulunan Arab el-Melihat bedevi topluluğuna saldırdığını ve 12 eve baskın düzenlediğini söyledi. Silahlı grubun evlere zarar verdiğini ve 5 Filistinlinin darbedildiğini belirten Melihat, yerleşimcilerin baskınlar sırasında Filistinlilere ateş açtığını ve gaz bombası attığını kaydetti. 

Baskınlarla ilgili Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan bir başka habere göre ise Yahudi yerleşimciler, Nablus'un güneyindeki Doğu Lubben ile Ramallah'ın doğusundaki Kefr Malik köylerine saldırdı. Buradaki saldırıda Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere, evlerive dükkanlarına ateş açtı. Ayrıca israil güçleri Kef Malik köyü yakınlarında bulunan El-Miğyer köyünde iki Filistinli genci gözaltına aldı. 

Şok iddia: Putin'e suikast düzenlendi: Kamikaze dronlar Rus lideri hedef aldı Şok iddia: Putin'e suikast düzenlendi: Kamikaze dronlar Rus lideri hedef... Haberi Görüntüle

2023'TE 2 BİN 410 SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Bir açıklama da Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinden yapıldı. Açıklamada bir grup yerleşimcinin Ramallah yakınlarında çiftçilere saldırdığı ve Turmusayya köyünde zeytin ağaçlarını söktüğü, Ayn Yeburd kasabası yakınlarında da Filistinlilerin araçlarına saldırdığı belirtildi. Açıklamada ayrıca El Halil kentinin güneyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerin evlerinin de yerleşimcilerin baskınlarına uğradığı bilgisine yer verildi.

Son verilere göre ahudi yerleşimciler, 2023'te Batı Şeria'da Filistinlilere ve mülklerine 2 bin 410 saldırı gerçekleştirdi ve 22'si 7 Ekim'den sonra olmak üzere toplamda 25 bedevi topluluğu yerinden edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading