Yandex Metrica
Reklam Görseli

'İhaleye fesat karıştırma' davası devam ediyor! İmamoğlu'nun ifadesi tanıdık: 'Hatırlamıyorum'

'İhaleye fesat karıştırma' davası devam ediyor! İmamoğlu'nun ifadesi tanıdık: 'Hatırlamıyorum'

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ait "ihaleye fesat karıştırma" davası devam ediyor. Bugün yapılan duruşmada ifade veren Ekrem İmamoğlu, yine "hatırlamıyorum" dedi.

Gündem

07.05.2024, 20:53

2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapan mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla dava açılmıştı. İmamoğlu'nun şartları oluşmayan bir firmaya ihale verdiği iddiasına ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapsi isteniyor.

Mike Tyson-Jake Paul boks maçı hangi kanalda, nereden, nasıl izlenir? Mike Tyson-Jake Paul boks maçı hangi kanalda, nereden, nasıl izlenir? Haberi Görüntüle

"İHALEYİ HATIRLAMIYORUM"

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması bugün yapıldı. Celse arasında ifade veren İmamoğlu, söz konusu ihaleyi hatırlamadığını ve görev yapan arkadaşlarına güvendiğini belirtti. İmamoğlu, ifadesinde şöyle dedi: "Orada görev yapan arkadaşlarımın görev dönemi boyunca hassas ve titiz davranışlarının şahidiyim. Bahsi geçen olaylara hakim olmam mümkün değildir ancak o dönem görev yapan arkadaşlarıma güvendiğimi beyan etmek isterim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum. Herhangi bir talimatım olmamıştır. Beraatımı talep ederim."

İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti Haberi Görüntüle

DURUŞMA SAVCISI: BİLİRKİŞİ RAPORUNUN TARAFSIZLIĞINDNA SÖZ EDİLEMEZ

Duruşma savcısı bilirkişi raporunun usule uygun hazırlanmadığını ve raporda eksiklikler olduğunu belirtti. Savcı, bilirkişi raporunun mahkemenin yerine geçerek yargılama yaptığını ve raporun tarafsız olmadığını savundu. Savco ayrıca yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatlarının itirazına rağmen İçişleri Bakanlığı avukatına bilirkişi raporunun gönderilmesini istedi. Dava 31 Mayıs 2024'e ertelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel saat kaçta, nerede, ne zaman görüşecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel saat kaçta, nerede, ne zaman görüşecek? Haberi Görüntüle

İDDİANAMEDE NELER VAR?

İddianame Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. İddianamade ihbar eden tarafta İçişleri Bakanlığı yer alırken sanık tarafta Ekrem İmamoğlu, Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam yer alıyor. Davaya konu olan olay 29 Aralık 2015'teki "Kültür Merkezlerinde Personel Çalıştırılması ve Kültür Sanat Organizasyonları Hizmet Alım İşi" ihalesi. Bu ihale sırasında Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı, diğer sanıkların ise belediyede müdür ve personel olduğu belirtilen iddianamede şu ifadeler kullanılıyor: "Sanıklar, ihale alıcısı bir firma lehine ancak kamu zararına neden olacak şekilde, ihaleye katılma yeterliliğine veya koşullarına sahip olmayan kişilerin ihaleye katılmasını sağlamak ve teklif edilen malları, şartnamesinde belirtilen niteliklere sahip olmadığı halde, sahip olduğundan bahisle değerlendirmeye almak eylemlerinde bulunarak kamu kurumu statüsünü haiz Beylikdüzü Belediye Başkanlığının 250 bin 86 lira fazladan para ödemesine ve neticede 250 bin 86 lira tutarında kamu zararına neden olarak üzerlerine atılı 'ihaleye fesat karıştırma' suçunu işledikleri anlaşılmıştır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading