Yandex Metrica

Yürüyen tamirhanesi ile eskimiş bisikletleri hayata döndürüyor

Yürüyen tamirhanesi ile eskimiş bisikletleri hayata döndürüyor

Tamirhaneye dönüştürdüğü minibüsüyle mahalleleri dolaşan bisiklet tamircisi, uzun süredir kullanılmayan, eskimiş veya bozuk bisikletleri elden geçirerek eski haline getiriyor.

Yaşam

23.01.2024, 18:04

Mamak Şirintepe Mahallesinde bisiklet tamir dükkanı bulunan Murat Çatalbaş, Ankara'nın ilçe ve mahallerini tek tek dolaşarak bisiklet kullanıcılarına hizmet veriyor.

Çatalbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet tamirciliğinin baba mesleği olduğunu, ailecek açtıkları dükkanda bu işe başladığını belirtti.

Ardından kendilerine ulaşamayan çocuklara da hizmet götürmek için gezici bir dükkan açmaya karar verdiğini aktaran Çatalbaş, şunları söyledi:

"Önce bir otomobille bu işi yapmaya çalıştım. Ardından bir minibüs alıp onu zaman içerisinde bisiklet tamir aracı olarak geliştirmeye başladım. Aracın üzerine 'gezici bisiklet tamircisi' yazdırıp kanunlara uygun bir şekilde tepe lambası ekledim. Aracın içerisinde bir bisikletin bakım ve onarımı için gereken yedek parçalar dahil her şey var."

bisiklet tamiri

Çatalbaş, Ankara'da çok geniş bir bölgede hizmet verdiğini, hemen her mahalleye gittiğini belirterek, "Çankaya'dan Elmadağ'a, Gölbaşı'ndan Pursaklar'a büyük bir çevreyi dolaşıyorum. Bir işin yanında başka bir iş geliyor. Bir de işi doğru düzgün ve severek yaptığınız zaman müşteri bunu görüyor. Yaptığımız işin kalitesini müşterinin takdirine bırakıyoruz. Sonra o arkadaşına söylüyor, arkadaşı öbürüne söylüyor." diye konuştu.

Yaz ayları boyunca hızlı tempoda çalıştıklarını, kışın ise işlerinin bir hayli düştüğünü dile getiren Çatalbaş, zaman zaman yolda giderken de insanların kendisini durdurarak bisikletlerinin tamirini yaptırdığını anlattı.

Murat Çatalbaş, dükkan dışında yaptığı tamir işinden daha fazla ücret talep etmediğini de dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading