Yandex Metrica

Tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi ve malzemeleri neler?

Tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi ve malzemeleri neler?

Tikvenik tatlısı Balkan mutfağına ait yöresel bir hamur işi tatlısıdır. Gelinim Mutfakta programında yapılan tikvenik tatlısı vatandaşlar tarafından merak edildi. İnternette 'Tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi ve malzemeleri neler?' araması yapılıyor. Peki tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi ve malzemeleri neler?

Yaşam

19.03.2024, 12:41

Tikvenik tatlısı Gelinim Mutfakta programıyla gündeme geldi. Balkabağı ile yapılan ve Balkanlara özgü hamur tatlısı internette araştırılıyor. Vatandaşlar 'Tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi ve malzemeleri neler?' diye arama yapıyor. Peki tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi ve malzemeleri neler?

Beklenen an geldi! Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat bugün hakim karşısına çıkacak! Beklenen an geldi! Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi... Haberi Görüntüle

TİKVENİK TATLISI MALZEMELERİ NELER?

6 adet yufka
500-600 gram bal kabağı
1 çay bardağı şeker (daha tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz)
2 çay bardağı doğranmış ceviz içi
3 yemek kaşığı tarçın

Yufkaları yağlamak için;
Yarım su bardağından biraz fazla tereyağı

Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri

Ünlü diziden hayranlarını üzen haber! Reyting rekorları kıran dizinin final tarihi belli oldu! Ünlü diziden hayranlarını üzen haber! Reyting rekorları kıran dizinin final... Haberi Görüntüle

TİKVENİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle iç harcı için bal kabağını ince olarak rendeleyin. İçine şekeri, ceviz içlerini ve tarçını ekleyip iyice harmanlayın.

Yufkaları ikiye kesin, erittiğiniz tereyağını ile yağlayın. İç harcından koyup rulo olarak şekilde sarın.

Hazırladığınız ruloları tepsiye yuvarlak şekilde dolayarak koyun. Üzerini de iyice yağladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarcaya kadar pişirin.

Fırından aldığınız böreğin üstünü çok az su ile ıslatın ve üzerini bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.

En son üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading