Yandex Metrica

Öğlen uykusu kaç yaşına kadar sürmeli? Yürümeye başlayan çocuklar kestirmeyi reddedebilir

Öğlen uykusu kaç yaşına kadar sürmeli? Yürümeye başlayan çocuklar kestirmeyi reddedebilir

Bebekler gün içinde belli sürelerde şekerleme yapma ihtiyacı hisseder. Sağlıklı gelişimin bir parçası olan bu durum yürümeye başladıktan sonra azalmaya veya ortadan kalkmaya başlar. Peki bebeğin şekerlemeye ihtiyacı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bebeği uyumaya zorlamak doğru mu?

Yaşam

23.01.2024, 20:08

Kısa şekerlemeler hem enerji atma çabaları sonucu yorulmuş olan çocuk hem de bitkin ebeveyn için harika bir mola. 

Çocuk şekerlemeler sayesinde günün gerginliğini ve hareketliliğini bir süreliğine duraklatma şansına sahip olur ve  ebeveynler de rahatlama  şansı yakalar. Ancak bu durum sürekliliğe sahip değil. ÖZellikle yürümeye başlayan çocuğun uyumayı bırakması gerektiğine dair bazı işaretler var ve bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü çocuğu istemedikleri bir zamanda uyumaya zorlamak çok fazla gözyaşı ve öfke nöbetine yol açacaktır. 

16 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 16 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

ŞEKERLEME SAATİNDE KİTAP OKUYABİLİRSİNİZ

Çocuğun biraz dinlenmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, bu şekerlemeleri sessiz zamanlarla değiştirmeyi deneyin. Yeni yürümeye başlayan çocuklara bunun yerine odalarında kitap okuyabilir veya yumuşak hayvanlarla oynayabilirsiniz. Bu mola sadece tüm aileye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda o gün özellikle yorgunlarsa veya bir önceki gece uyumakta zorlanırlarsa uyumaları için zaman tanır.

Çocuğunuzun bazen saat 16:00 veya 17:00 civarında yatmak isteyebilir. Buna direnmelisiniz, çünkü geç şekerleme çocuğunuzun yatma vaktinde uykuya dalmasını zorlaştıracaktır. Bunun yerine, bu süre zarfında dışarı çıkmaya çalışın veya onları meşgul etmek için bir oyun oynayın. 

18 Nisan 2024 Survivor’da kim elendi? Adaya veda eden yarışmacıdan çarpıcı açıklamala! 18 Nisan 2024 Survivor’da kim elendi? Adaya veda eden yarışmacıdan... Haberi Görüntüle

UYUMAYA ZORLAMAYIN

Uyumak istemeyen çocuklar, uyumaya zorlanmaktan oldukça rahatsız olur. Şöyle düşünün: oynuyorlar, eğleniyorlar ve aniden onları yataklarına koyuyorsunuz, ışıkları kapatıyorsunuz ve uyumalarını söylüyorsunuz. Böyle bir durumda, daha huysuz ve sinirli olacakları açıktır, çünkü onlar çocuktur ve hoşlanmadıkları şeylere bu şekilde tepki verir. 

Çocuğunuz gün içinde uyumadan mutlu ve tamamen iyi görünüyorsa, muhtemelen artık kestirmeye ihtiyacı yoktur. Bu ipuçlarını gözlemlemek çok önemli. Bu, çocukların uyku ile onları yetişkinliğe taşıyacak pozitif ilişkiler geliştirmelerine olanak tanır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading