Yandex Metrica

Kurban keserken hangi dualar okunur? Diyanet kurban keserken okunacak duaları söyledi!

Kurban keserken hangi dualar okunur? Diyanet kurban keserken okunacak duaları söyledi!

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesecek olanlar internette kurban kesimi ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Kurban keserken okunacak dualar merak ediliyor. Allah'ın emrini yerine getirmek için kurban kesecek olan Müslümanlar, en doğru şekilde ibadetlerini yerine getirmek istiyor. Peki kurban keserken hangi dualar okunur? Diyanet kurban keserken okunacak duaları söyledi!

Yaşam

23.01.2024, 19:23

Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor. Kurban Bayramı'nda durumu olan Müslümanlar, Allah'a yakınlaşmak ve O'nun emirlerini yerine getirmek için kurban kesecek. İnananlar, kurban kesme ibadetini en doğru şekilde yerine getirmek için araştırma yapmaya başladı. Peki kurban keserken hangi dualar okunur? Diyanet kurban keserken okunacak duaları söyledi!

Songül Karlı estetiğe doymadı! Önce kalçasını yaptırmıştı şimdi ise yüzündeki değişim dikkat çekti! Songül Karlı estetiğe doymadı! Önce kalçasını yaptırmıştı şimdi ise yüzündeki... Haberi Görüntüle

KURBAN KESERKEN HANGİ DUALAR OKUNUR?

Din İşleri Yüksek Kurulu resmi internet sayfasında kurban keserken okunacak duaları şöyle açıkladı:

Kurban kesilirken üç defa “Bismillahi Allahü ekber” denilir ve şu âyetler okunabilir (Semerkandî, Tuhfe, III, 66):

قُلْ اِنَّ صَلَاتي وَنُسُكي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتي لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَمينَ لَا شَريكَ لَهُ وَبِذٰلِكَ اُمِرْتُ وَاَنَا اَوَّلُ الْمُسْلِمينَ

“De ki: Şüphesiz benim namazım, ibadetim/kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emredildi ve ben müslümanların ilkiyim.” (En’âm, 6/162-163)

اِنّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذي فَطَرَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ حَنيفًا وَمَٓا اَنَا مِنَ الْمُشْرِكينَ

“Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.” (En’âm, 6/79)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading