Yandex Metrica

Kısa boyla ilgili şaşırtıcı gerçek: Psikologlar açıkladı!

Kısa boyla ilgili şaşırtıcı gerçek: Psikologlar açıkladı!

Evleneceğiniz erkekle ilgili kriteriniz uzun boy ise, sizi kısa boylu bir erkeğin de etkileyebileceği ihtimalini hiç unutmayın. Yapılan araştırmalara göre daha narsist eğilimler sergileyen kısa boylu erkekler kadınları etkileyebiliyor. İşte Polonya'da yapılan araştırmanın detayları.

Yaşam

24.04.2024, 08:26

Çoğu kadın için bir erkekteki yakışıklılık kriteri "uzun boy" oluyor. Ancak yapılan araştırmalar bunun tam tersi bir ihtimalin de güçlü olabileceğini gösteriyor. Çünkü daha kısa boylu erkekler de sergiledikleri narsist tavırlarla kadınları etkileyebiliyor.

Polonya'daki araştırmaya imza atan biliminsanlarına göre insanlar fiziksel olarak güçlü olamayınca, psikolojik yönden güçlü olabiliyor.

Psikopati gibi özelliklere sahip daha kısa insanlar, bu özellikleri saygı talep etmek ve partnerleri etkilemek için kullanıyor. Çünkü daha güçlü görünmek, diğer insanların, onları gerçekte olduğundan daha uzun olarak algılamasına neden olabilir.

Araştırmacılar, 367 erkek ve kadınla anket yaptı ve burada katılımcılara 'İstediğimi elde etmek için başkalarını manipüle etme eğilimindeyim' gibi ifadelere ne kadar katıldıkları soruldu. Her katılımcı boylarını açıkladı ve boylarından ne kadar memnun olduklarını belirtti. Yanıtlardan, ne kadar güçlü bir şekilde psikopati, narsisizm ve Makyavelizm sergilediklerini gösteren bir puan verildi.

Ünlü şarkıcı Sıla'nın ayaklarını yerden kesecek hediye! Sevgilisi paraya kıydı bakın neler aldı! Ünlü şarkıcı Sıla'nın ayaklarını yerden kesecek hediye! Sevgilisi paraya kıydı... Haberi Görüntüle

KISA BOYLU ERKEKLERDE NARSİSTLİK FAZLA

Sonuçlar, daha uzun olmak isteyen her iki cinsiyetten daha kısa katılımcıların, psikopati, narsisizm ve Makyavelizm gibi özelliklerin tümü için daha yüksek puan alma eğiliminde olduğunu gösterdi. 

Erkek katılımcılarda narsisizm özellikle güçlüyken, bu eğilim kadınlar için mevcut değildi. Kısa boylu kadınların ise, daha çekici görünmek için aldatmayı kullanabildiği görüldü.

"Napolyon Kompleksi' adı verilen bu durum, daha kısa insanların, boyundaki eksikliklerini telafi etmek için sergilediği otoriter veya saldırgan bir tavır. Adını, Fransız Devrimi sırasında İngiliz gazeteleri tarafından boyuyla alay edilen Fransız lider Napolyon Bonapart'tan alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading