Yandex Metrica

İstanbulkart HES kodu kalktı mı? İETT ve otobüslerde HES kodu kaldırıldı mı?

İstanbulkart HES kodu kalktı mı? İETT ve otobüslerde HES kodu kaldırıldı mı?

HES kodu uygulaması Türkiye'de Covid 19 pandemisi sebebiyle alınan önlemlerden bir tanesiydi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan kısıtlamaların büyük oranda kaldırıldığı açıklaması yapıldı. Bu haber sonrasında vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. İnternette 'İstanbulkart HES kodu kalktı mı? İETT ve otobüslerde HES kodu kaldırıldı mı?' araması yapılıyor. Peki İstanbulkart HES kodu kalktı mı? İETT ve otobüslerde HES kodu kaldırıldı mı?

Yaşam

17.03.2024, 11:52

HES kodu kalktı mı sorusu vavtandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs önlemleri hakkında detayları söyledi. Peki İstanbulkart HES kodu kalktı mı? İETT ve otobüslerde HES kodu kaldırıldı mı?

Nereden nereye! Serenay Sarıkaya'nı yeni sevilisi Mert Demir'in yıllar önceki görüntüleri ortaya çıktı! Meğer o programla ünlenmiş Nereden nereye! Serenay Sarıkaya'nı yeni sevilisi Mert Demir'in yıllar önceki... Haberi Görüntüle

İSTANBULKART HES KODU KALKTI MI?

Koronavirüs salgınının ikinci senesinde alınan tedbirler yenilendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyum gösterilebiliyorsa maske takmak artık şart değil. Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ya da kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Okullarda, iki vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir. Pozitif çıkan öğrencinin izole edilmesi yeterli bulunacak ve eğitim devam edecektir" dedi.

İstanbulkart HES kodu zorunluğu konusunda resmi bir açıklama gelmedi. Pandemi ile beraber yürürlüğe giren İstanbulkartlarına HES kodu yükleme, mevcut kartları kod olmadan kullanılamaz duruma getirmişti. Yeni karara göre HES kodu uygulaması artık kullanılmayacak. Böylelikle HES kodu toplu ulaşım araçlarında istenmeyecek. Böylelikle bir kart ile birden fazla basım da gerçekleştirilebiliyor.

Covid-19'la mücadelenin aşıyla verileceğini belirten Koca, artık açık havada maske zorunluluğunun ve HES uygulamasının kalktığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca açıklamasında şu madderi söyledi:

Bundan sonra artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz.

Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyum gösterilebiliyorsa maske takmak artık zorunlu değil.

Yeni dönemde HES kodu uygulaması kullanımdan kaldırıldı. Hiçbir kurum ya da kuruluşa girerken HES kodu kontrolü yapmayacak.

Hastalık belirtisi bulunmayan kişilerden test istenmeyecek.

Okullarda iki vaka çıkması durumunda sınıf kapatılmayacak. Pozitif çıkan öğrencinin izole edilmesi yeterli sayılacak ve eğitim devam edecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading