Yandex Metrica

Humus tarifi nedir? Humus nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Humus tarifi nedir? Humus nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Humus tarifi mutfakla ilgilenenlerin gündeminde yer alıyor. Evde humus yapmak isteyenler için kolay ve pratik bir tarif hazırladık. Hem sağlıklı hem de az kalorili olan humus, nohut ve tahinle hazırlanır. Peki humus tarifi nedir? Humus nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yaşam

26.02.2024, 12:17

Evinde humus yapmak isteyenler internette araştırma yapıyor. Nohut ve tahin ile hazırlanan humus hem lezzetli hem de pratik bir tariftir. Humus yapmak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Humus yapımı sırasında limon suyu ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Peki humus tarifi nedir? Humus nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Tarkan Trendyol reklamı nerede, hangi ilde çekildi? Suluca-Kürkçüler-Yürekli-Dağcı nerede? Tarkan Trendyol reklamı nerede, hangi ilde çekildi? Suluca-Kürkçüler-Yürekli-Dağcı nerede? Haberi Görüntüle

HUMUS TARİFİ NEDİR?

MALZEMELER

2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı
Toz biber
Kimyon
Tuz

Üzeri için:

Kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

17 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balı 17 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

HUMUS NASIL YAPILIR?

Nohutları bir gece önceden ıslatın.

Bir tencerede tamamen pişene kadar haşlayıp suyunu süzün.

Sarımsağı kabuklarını soyun ve ezin.

Haşlanmış nohutu, tahini, sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu, karabiberi, toz biberi ve zeytinyağını bir kapta birleştirin ve blender'dan geçirip püre yapın.

Hazırlanan humusu servis tabağına koyun.

Zeytinyağı ve toz biberi, küçük bir tavada kızdırıp hazırladığınız humusun üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading