Yandex Metrica

Hava sıcaklığı üslubu etkiliyor! Çok sıcak veya çok soğuk havalarda Twitter'daki nefret söylemi artıyor

Hava sıcaklığı üslubu etkiliyor! Çok sıcak veya çok soğuk havalarda Twitter'daki nefret söylemi artıyor

Hava sıcaklığı insan psikolojisi üzerinde çok büyük etkiye sahip. Öyle ki bu durum sosyal medya paylaşımlarına bile yansıyor. Almanya'da yapılan araştırmalara göre çok sıcak veya çok soğuk havalarda sosyal medyada saldırgan davranışlar ve nefret söylemi artıyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:05

Almanya'da yapılan yeni bir Twitter araştırmasına göre aşırı sıcaklıklar, sosyal medyada saldırgan davranışları ve nefret söylemini besliyor.

Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video paylaştı Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video... Haberi Görüntüle

6 YIL BOYUNCA TWEETLERİN İÇERİĞİ İNCELENDİ

Araştırmacılar, 2014-2020 döneminde Twitter'da dört milyardan fazla mesajı analiz etti. Yapay zekanın yardımıyla "tweetlerin" içeriğini meteorolojik verilerle ilişkilendirerek, nefret ve saldırganlık mesajlarının hem mutlak sayı hem de yüzde olarak, sıcaklık normal seviyelerden saptığında artan bir eğilim gösterdiğini buldular.

Uzmanlara göre çevrimiçi nefret özellikle gençlerde ve marjinal gruplarda ruh sağlığı bozukluklarını şiddetlendirebilir.

Bununla birlikte, 30 santigrat derecenin üzerindeki sıcaklıkların, gelir seviyeleri, dini ve siyasi inançlar ne olursa olsun, tüm iklim bölgelerinde nefret oranında gözle görülür bir artışla daha geniş bir şekilde ilişkili olduğu bulundu.

New York'taki Potsdam Enstitüsü ve Columbia Üniversitesi'nden Profesör Anders Levermann, "İnsanların sıcakla başa çıkmak için klimalara ve diğer seçeneklere sahip olduğu yüksek gelirli bölgelerde bile, aşırı sıcak günlerde nefret söyleminde bir artış görüyoruz" açıklamasını yapıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading