Yandex Metrica

Güneş kremi kullanmanın faydaları neler? Güneş kremi nasıl kullanılır?

Güneş kremi kullanmanın faydaları neler? Güneş kremi nasıl kullanılır?

Yaz mevsiminin gelmesi ile cildimizi koruma yöntemlerimizi de arttırmanın zamanı geldi. Düzgün ve pürüzsüz bir cilt için güneş kremi kullanmak şart. Eğer güneş kremi kullanmıyorsanız, ne yazık ki cildinizin sağlıklı olmasını bekleyemezsiniz. Peki, güneş kremi kullanmanın faydaları neler? Güneş kremi nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Yaşam

23.01.2024, 19:17

Sağlıklı bir cilt ve pürüzsüz bir görünüm için cilt bakım ürünlerinin en başında güneş kremleri geliyor. Güneş kremi kullanılmadan diğer cilt bakım ürünleri ne yazık ki işe yaramıyor. Peki, güneş kremi kullanmanın faydaları neler? Güneş kremi nasıl kullanılır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

'Geçcek' adlı şarkısıyla tepki çekmişti! Şarkıcı Tarkan yeni albüm hazırlığında! İşte o fotoğraflar 'Geçcek' adlı şarkısıyla tepki çekmişti! Şarkıcı Tarkan yeni albüm hazırlığında!... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ KREMİ KULLANMANIN FAYDALARI NELER?

Güneş kreminin en bilinen faydaları işte şu şekildedir;

UV-A ve UV-B ışınlarına karşı korur: 

Yaz mevsiminde ve öğle saatlerinde güneşin ışınları dik bir açıyla dünyaya gelir. Mor ötesi adıyla da bilinen bu ışınlar radyasyon içerir. Sürülen güneş kremleri ise ciltte koruyucu bir tabaka oluşturur ve gelecek olan ışınların zararından cildinizi korur.

Foto yaşlanmayı durdurur:

Güneş ışınlarının ciltte geçici ve kalıcı olarak verdiği hasara foto yaşlanma denir. Periyodik aralıklarla kullanılan güneş kremleri ise foto yaşlanmanın önüne geçer, cildi besler, sarkmaları önler ve cildinizin erken yaşlanmamasını sağlar.

Yanıkları önler: 

Doğrudan güneş ışınlarına maruz kalan kişilerde 1. ve 2. dereceden güneş yanığı oluşabilir. Bu yanıklar iltihaplanmaya yol açtığı için son derece tehlikelidir. Güneş yanığı riskini en aza düşürmek için de koruyucu kremler kullanılmalıdır. Hatta güneşlenmeye başlamadan önce mutlaka güneş kremlerinizi sürmelisiniz.

Güneş lekelerine iyi gelir: 

Güneş kremleri lekelerinizi geçirmenin yanında leke oluşumunu da eengeller. Leke karşıtı güneş kremlerini tercih ederek, lekeli yerlere günde bir ya da iki kez uygulanmalıdır. 

Cilt kanseri riskini azaltır: 

UV-A ve UV-B ışınlarındaki radyasyon, cilt hücrelerinin DNA'sını değiştirecek kadar güçlüdür. Güneş kremleri ise cilt yapısını onarır ve cilt kanseri riskini azaltır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading