Yandex Metrica

Dünya üzerinde su nasıl oluştu? Meteoritler mi Dünya’ya suyu getirdi? İçtiğimiz sular nereden geldi?

Dünya üzerinde su nasıl oluştu? Meteoritler mi Dünya’ya suyu getirdi? İçtiğimiz sular nereden geldi?

Yaşam kaynağımız olan suyun nereden geldiği nasıl oluştuğu merak ediliyor. Bütün canlıların ortak yaşam kaynağı olan su hakkında pek çok bilgi vatandaşlar tarafından merak konusu olmuş durumda. Peki, Dünya üzerinde su nasıl oluştu? Meteoritler mi Dünya’ya suyu getirdi? İçtiğimiz sular nereden geldi?

Yaşam

06.04.2024, 00:52

Dünyamızın yüzde 70 su ile kaplıdır. kyanuslar, nehirler, bulutlar ve atmosfer arasında sürekli bir döngü halinde olan, yaşamın kaynağı olan suyun nereden geldiği merak ediliyor. Peki, Dünya üzerinde su nasıl oluştu? Meteoritler mi Dünya’ya suyu getirdi? İçtiğimiz sular nereden geldi?

Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Haberi Görüntüle

DÜNYAMIZA SU NEREDEN GELDİ?

Dünya’ya suyun nereden geldiği ile ilgili iki teori vardır:

Birinci teori, Dünya'nın oluşumu sırasında suyun da oluştuğu yönünde. Atmosferin olmaması ve yüksek sıcaklıklar kolaylıkla suyu gezegenimizden uzaklaştırabilirdi. Suyun bu kadar uzun bir süre boyunca gezegende kalması mümkün olmazdı; ancak birinci kuram tam olarak burada devreye giriyor. Bu kuram Dünya oluşumu sırasında Dünya'nın erimiş çekirdeğinin çok fazla volkanik faaliyete yol açtığını ve bu gazların suyun dışarı çıkamayacağı bir atmosfer oluşumuna önayak olduğunu savunmakta.

İkinci teoride ise Dünyamızın oluşumu sırasında düşen meteoritlerin içinde önemli ölçüde su ve mineral olduğu ve dünyamızdakine uyduğu ikinci teorinin savunanları tarafından araştırıldı. Bu teoriye göre, atmosfer dışına suyun kaçacağı süreden çok daha kısa bir zamanda dünyamızda büyük ölçüde su, meteorlar tarafından getirilmişti.

Açıkçası konu hala net bir çözüme kavuşmadığı ve konuşulan şeyler teoriden ibaret olduğu için su dünyamız ile birlikte mi oluştu yoksa sonradan göktaşları aracılığıyla mı geldi bilmiyoruz.
Net olarak bildiğimiz şey ise duştan, çeşmeden, nehirden akan suyun sadece yakındaki barajdan gelmediği. Öncesinde çok daha uzun ve zorlu, kozmik ve kaotik bir yolculuk yapması gerekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading